BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Brand bij maatwerkbedrijf ’t Veer in de Industrielaan te Menen

Brand bij maatwerkbedrijf ’t Veer in de Industrielaan te Menen
Foto: FVL
Deze morgen is brand ontstaan bij maatwerkbedrijf ’t Veer in de Industrielaan te Menen. Een afzuiginstallatie die lasrook van uit lasafdeling afzuigt en filtert had vuur gevat. De instalatie wordt regelmatig gereinigd, wellicht zijn het gensters die in de filters terechtgekomen zijn. De brandweer van Menen en Wervik kwamen ter plaatse en hadden het vuur snel onder controle. “De metaalafdeling zal vandaag niet meer kunnen werken, ofwel moeten die mensen, ongeveer een 20-tal, naar huis gestuurd worden, ofwel kunnen ze ingeschakeld worden voor opruimingswerken of in een andere afdeling ingezet worden. Dit moet echter nog bekeken worden, net als de tweede afzuiginstallatie, er moet door de technische dienst van de leverancier bekeken worden of deze nog intact is en/of deze snel terug in gebruik kan worden genomen.” Aldus Gunther Bamelis, directeur ’t Veer. “Gelukkig ontstond de brand in een bijgebouw en is de brand niet is overgeslagen op de productieafdeling. Onlangs hadden we nog een evacuatieoefening, deze heeft vandaag alvast zijn nut bewezen want er was een hevige rookontwikkeling en ongeveer 150 mensen moesten geëvacueerd worden. Er is gelukkig ook niemand gewond.” Voegt Gunther Bamelis hier nog aan toe.
Brand bij maatwerkbedrijf ’t Veer in de Industrielaan te Menen
Foto: FVL

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 december 2017
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Brandweer en Politie, Nieuws
Hevige brand bij Orgamex Ieper

Hevige brand bij Orgamex Ieper

IEPER – Donderdagavond brak een zware industriebrand uit bij Orgamex langs de Oostkaai te Ieper. Er werd een Be-Alert uitgestuurd om ramen en deuren te