BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Algemeen Nieuws, Nieuws, Ongevallen, Samenleving

Brandweer rukt uit voor aangemeerde Speedboat op de IJzer die dreigt te zinken

Foto PSD
Foto PSD
Reeds voor de tweede maal in amper een maand tijd diende de brandweer afgelopen zaterdag uit te rukken naar de Tervaetebrug in Diksmuide waar een bootje dreigde te zinken. Ter plaatse kon worden vastgesteld dat het om dezelfde speedboat ging die eerder ook al eens dreigde te zinken.  Door het stijgende water maakte het  bootje die vastgebonden lag aan de aanlegsteiger water, waardoor het stilaan dieper en dieper kwam te liggen in de waterlijn.  De snelle tussenkomst van de brandweer kon echter voorkomen dat het bootje volledig zonk.  Door middel van een pomp kon het water uit het bootje worden gepompt en zo de speedboat worden gered.   Op 30 november kwam het bootje ook al eens in de problemen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
31 december 2017
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Algemeen Nieuws, Nieuws, Ongevallen, Samenleving
Stormschade in de Westhoek

Stormschade in de Westhoek

WESTHOEK – Donderdagnamiddag trok een onweersbui over de regio. Dit ging gepaard met heel wat regen en een stevige wind en zorgde voor een 100-tal