BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Automobilist krijgt een hartstilstand en botst op tegenligger

Automobilist krijgt een hartstilstand en botst op tegenligger
Foto: FVL
De 72-jarige bestuurder, Noël P., van de wagen die deze namiddag een ongeval veroorzaakte in Beselare, was op weg naar zijn huisdokter nadat hij zich sedert gisteren onwel voelde. Zijn huisarts, die toevallig ook luitenant-geneesheer is bij de brandweer, werd naar het ongeval gestuurd en herkende zijn patiënt, die ter plaatse overleden was. Het slachtoffer uit Geluveld had gisteren last van pijn in de arm. “Hij had precies ook een slapend gevoel in zijn handen”, vertelt zijn echtgenote, “daarom maakte hij een afspraak bij zijn huisarts Peter Decloedt in Zonnebeke.” De man vertrok met de wagen vanaf zijn woonplaats in Geluveld, maar zou nooit aankomen bij de dokter. Op de Wervikstraat in de dorpskern van het Zonnebeekse Beselare werd Noël rond 14u30 ter hoogte van de flitspaal onwel in zijn wagen. Hij week af van zijn rijvak en belandde zo tegen een Citroën Berlingo, die uit de andere richting kwam. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, waaronder luitenant-geneesheer Decloedt die toevallig ook de huisarts is van Noël. “Reanimatie van de hulpverleners kon niet meer baten. Noël is ter plaatse overleden, vermoedelijk door een hartstilstand. Had een van de omstaanders sneller gestart met reanimeren, maakte hij misschien nog een kans. De MUG is in het beste geval pas 5 à 6 min na de melding ter plaatse. De Wervikse bestuurder (73) uit de aangereden wagen werd licht gewond en in shock afgevoerd naar het ziekenhuis. Een deel van de Wervikstraat was een tijdje afgesloten door het ongeval.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 december 2017
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws, Ongevallen
Volkswagen T-roc

Auto komt in Heulebeek terecht

KORTRIJK/HEULE – Woensdagmorgen omstreeks 8.30 uur is een Volkswagen T-Roc in de Heulebeek terechtgekomen.  Het incident vond plaats nadat de bestuurster haar voertuig op de