BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Nieuwe drooginstallatie voor aardappelproducten vernield door brand

Nieuwe drooginstallatie voor aardappelproducten vernield door brand
Foto: FVL
In de Wingensesteenweg te Ruislede brak deze morgen rond 5u brand uit bij een landbouwer waar een nagelnieuwe drooginstallatie voor de verwerking van aardappelresten tot kattenvoer nog maar net was geïnstalleerd. In april dit jaar brak hier eveneens een zware brand uit waarbij de volledige droogtoren werd vernield. In de drooginstallatie worden aardappelresten via een warmtewisselaar bij een temperatuur van 80° gedroogd. “Mijn echtgenote kreeg elektriciteitsalarm op haar gsm”, vertelt een aangeslagen eigenaar. “Toen ze een kijkje ging nemen stond de drooginstallatie reeds in brand. Toen ze mij op de hoogte kwam brengen kon ik het echt niet geloven. De installatie was zo beveiligd dat er bij het minste probleem alarm zou optreden en toch is het kunnen gebeuren. Ik begrijp het totaal niet”, vertelt eigenaar KDB. “De installatie werkt sedert een 14-tal dagen op kruissnelheid en we waren goed op weg voor een nieuwe start en dan gebeurt dit. Het gebouw was zelfs nog niet volledig afgewerkt. Toen ik zelf bij de drooginstallatie aankwam zag ik dat het de warmtewisselaar was die vuur had gevat, hoe dat kon gebeuren is nog onduidelijk. Het eerste wat ik zag liggen op de grond was precies gesmolten metaal of aluminium, wat er toch op wijst dat het een zeer grote hitte moet geweest zijn.” De pas geïnstalleerde droogtoren koste de landbouwer één miljoen euro.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 december 2017
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Brandweer en Politie, Nieuws
Hevige brand bij Orgamex Ieper

Hevige brand bij Orgamex Ieper

IEPER – Donderdagavond brak een zware industriebrand uit bij Orgamex langs de Oostkaai te Ieper. Er werd een Be-Alert uitgestuurd om ramen en deuren te