BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Branden, Nieuws

Woning op de hoek Leiestraat en Koning Leopold III straat in Kuurne loopt zware schade op door brand

Woning op de hoek Leiestraat en Koning Leopold III straat in Kuurne loopt zware schade op door brand
Foto: NDZ
In het centrum van Kuurne is vrijdagavond een zware brand uitgebroken in de zolderruimte van een woning op de hoek van de Leiestraat en de Koning Leopold III – straat. Het waren de bewoners zelf die de rookontwikkeling in de buurt van de schoorsteen opmerkten en de brandweer verwittigden. Die kwam ter plaatse en had de situatie snel onder controle, maar kon niet vermijden dat de woning grote schade opliep. Niemand raakte gewond, de bewoners konden op tijd de woning verlaten en zich in veiligheid brengen. Ook de kat van het gezin kon gered worden. De hevige rookontwikkeling verspreidde zich ook in de aanpalende woning van de buren in de Kon. Leopold III-straat, maar na ventilatie en CO-metingen door de brandweer bleek de woning veilig om er de nacht door te brengen. De woning is voorlopig onbewoonbaar. Het onderste gedeelte van de woning werd vroeger nog uitgebaat als bar/Café Barcys.
Woning op de hoek Leiestraat en Koning Leopold III straat in Kuurne loopt zware schade op door brand
Foto: NDZ
 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
13 januari 2018
Geschreven door
BRU redactie (NDZ)
Branden, Nieuws