BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Carnaval minnend Menen maakt zich op voor een dol carnavalsweekend

Carnaval minnend Menen maakt zich op voor een dol carnavalsweekend
Foto: FVL
Carnaval minnend Menen maakt zich op voor een dol carnavalsweekend op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 februari. Het hoogtepunt is de 42ste carnavalsstoet op zondag 25 februari in het centrum van de stad. Maar op 3 februari staat de Showavond met de Prinses Carnaval 2018 Sandrine II al op de feestagenda. Met daarvoor in de namiddag voor het eerst een heus Kindercarnaval.

Nieuw! Kindercarnaval op 3 februari

Dit jaar organiseert de stad Menen op zaterdag 3 februari voor het eerst een echt Kindercarnaval met ook de verkiezing van een Junior Prins en Prinses Carnaval Stad Menen én kinderanimatie met Christoons Tovershow. De inkom is gratis en er is een geschenkje voor elk verkleed kind. De kids en hun (groot)ouders zijn vanaf 14.33 u welkom in zaal Park Ter Walle. De kinderprinses gaat naar huis met een kroontje in scepter, de kinderprins krijgt een steekje en scepter, daarnaast staat er ook nog een geschenkje van het stadsbestuur voor hen klaar. Kinderen die willen deelnemen kunnen bij de ingang van het carnavalsfeest een deelnamenummer aanvragen. ’s Avonds is er in dezelfde zaal om 19.33 u de Showavond van onze Prinses Carnaval 2018 Sandrine II met onder meer een optreden van de MG Brothers. Kaarten kosten 6 euro in voorverkoop (via Dienst Evenementen) en 8 euro aan de deur.

Carnavalsstoet op 25 februari

De start van de stoet vindt dit jaar opnieuw plaats ter hoogte van het kruispunt Ieperstraat-Zandputstraat. Het vertrek is voorzien om 14u45, het einde van de stoet op de Grote Markt omstreeks 17u00. De omloop ziet er als volgt uit: Ieperstraat, Koningstraat, Weststraat, Bruggestraat, Kortrijkstraat tot rond punt Leopoldplein, Fabiolalaan, Rijselstraat en Grote Markt. In totaal nemen een 20-tal groepen deel. De 42ste carnavalsstoet wordt geopend door de Prinsenwagen met daarop Prinses Carnaval Stad Menen 2018 Sandrine II, Keizer Carnaval Stad Menen Geert I alsook Ambassadrice Laura en haar Eredames Angel en Kimberly. Tekenen ook present: groepen uit Roeselare, Koekelare en Gullegem. Blikvangers worden zeker de nieuwe praalwagen van de orde van d’Akkerleuzen uit Maldegem en de mooie kostuums van carnavalsvereniging De Confetti’s uit Zottegem. Daarnaast zullen ook diverse verenigingen uit onze stad van de partij zijn. Confetti is enkel toegelaten aan het begin en einde van de stoet. Dit is in de Zandputstraat en in de Ieperstraat, tussen de Zandputstraat en de Sint-Franciscuskerk, en vanaf de Grote Markt tot aan de eretribune.

Alle carnavalsactiviteiten op een rijtje

Zaterdag 3 februari 14u33 Kindercarnaval Park Ter Walle Zaterdag 3 februari 19u33 Showavond Prinses Carnaval 2018 Sandrine II Park ter Walle Vrijdag 23 februari 20u33 Carnavalsavond Café De Witte Koe Zaterdag 24 februari 15u11 Officiële aanstelling Prinses Carnaval 2018 Stadhuis Menen Opening van de Carnavalskermis Grote Markt en Groentemarkt Zaterdag 24 februari 20u33 Boemel Centrum Menen Zondag 25 februari 14u45 42ste Carnavalstoet Centrum Menen Carnavalskermis Grote Markt en Groentemarkt Maandag 26 februari 16u00 Carnavalskermis Grote Markt en Groentemarkt Woensdag 28 februari 14u00 Carnavalskermis Grote Markt en Groentemarkt

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
30 januari 2018
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Evenementen, Nieuws

Autodiefstallen in de regio rond Menen

MENEN – De Politiezone Grensleie meldt een alarmerende toename van autodiefstallen die lijken voort te vloeien uit de opkomende trend van “mouse jacking”. In de