BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Willy Marchau wint erkentelijkheidstrofee Kuurne

Erkentelijkheidstrofee Kuurne 2018 'de Helpende Hand' gaat dit jaar naar Willy Marchau
Foto: NSK
Ook dit jaar heeft de Stichting Erkentelijkheidstrofee van de Orde van de Ezel opnieuw traditioneel op Verkoren Maandag de trofee ‘De Helpende Hand’ uitgereikt tijdens een academische zitting die plaatsvond in het gemeentehuis van Kuurne. Dit jaar kreeg vrijwilliger Willy Marchau het kunstwerk uitgereikt voor zijn dagelijkse belangloze inzet aan de maatschappij. Sinds zijn pensioen stelt Willy namelijk dagelijks zijn “helpende handen” overal waar nodig ten dienste. Enkele voorbeelden zijn onder meer het ophalen en herverdelen van brood en groenten, voedselpakkettentaxi, klusjesman, verhuisman met zijn aanhangwagen, vrijwilliger Kadanz, koorzanger, Emmaüsganger, receptiehulp, medeorganisator kerststallentocht, …. Willy is blij deze erkentelijkheid van de Orde van de Ezel te mogen ontvangen al is hij persoonlijk de mening toegedaan dat hij deze belangstelling eigenlijk niet verdient en enkel maar een stille werker is die zelf graag de helpende hand reikt in plaats van in de belangstelling te staan.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
9 januari 2018
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
Middenstand 100 jaar

NV De Middenstand is eeuw oud

KUURNE – Aanstaande zondag worden, naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van De Middenstand, de huidige bestuurders van NV ‘De Middenstand van Cuerne’ ontvangen op