BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Foto Reportage, Nieuws, Sport

Dylan Groenewegen wint 70 ste editie Kuurne-Brussel-Kuurne

Foto NSK
Foto NSK
Dylan Groenewegen (24) heeft zondagnamiddag de 70ste editie van Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen.  De Nederlander van LottoNL-Jumbo haalde het in de aangekondigde massasprint met sprekend gemak voor Arnaud Démare (FDJ) en Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida). Julien Vermote finishte als eerste Belg op een negende plaats.  Ondanks de aangename winterzon dienden de renners die deze morgen aan de start waren gekomen temperaturen te trotseren tijdens de 200 kilometer lange wedstrijd van rond het vriespunt met daar boven op een snijdende wind. Zeven avonturiers waagden zich echter toch tijdens de wedstrijd om uit het peloton te ontsnappen.  Bij het zevental twee landgenoten waaronder Piet Allegaert (Sport Vlaanderen-Baloise) en Kenneth Vanbilsen (Cofidis).  Daarnaast hadden zich ook Truls Engen Korsæth (Astana), Gediminas Bagdonas (AG2R), Matto Bono (UAE), Romain Cardis (Direct Energie) en Ben Perry (Israel Cycling Academy)  bij het groepje van zeven gevoegd maar lang duurde hun voorsprong die maximaal twee minuten bedroeg echter niet.   Heuvels als de Côte de Trieu, de Oude Kwaremont en de Kluisberg zorgden er echter voor dat de leiders op 86 kilometer van de eindstreep werden gegrepen, maar al snel ontstond een nieuwe kopgroep waarin onder meer Van Avermaet, Vanmarcke, Modolo, Trentin en Maes, Benoot en Wallays terug te vinden waren.   Maar ook Dylan Groenewegen bleef niet bij de pakken zitten en zette samen met zijn ploegmakkers de achtervolging in.  De 22 leiders bouwden daarbij een maximale voorsprong uit tot een minuut tot Jasper Stuyven en oermens Oss op de Nokereberg hun duivels ontbonden en hun medevluchters vaarwel zegden.   Oss kampte echter met pech en reed op 33 kilometer van de eindstreep lek waardoor Jasper Stuyven alleen verder moest.   Het werd echter een ongelijke strijd waaraan op 16 kilometer van de finish  een einde kwam.  Het trio Vermote, Vliegen en Duval deden er echter nog alles aan om een massasprint  af te wenden, maar dit was echter buiten LottoNL-Jumbo gerekend die Groenewegen naar voor bracht.   De 24-jarige Groenewegen ging echter zij aan zij met Arnaud Démare de sprint aan en klaarde de klus ook met succes waardoor Démare zich tevreden diende te stellen met een tweede plaats.  De top drie werd afgesloten door Julien Vermote.  Ook Jasper Stuyven viel in de prijzen en mocht de cheque van 2500 euro geschonken door Plastibac in ontvangst nemen gezien hij bij het ingaan van de twee plaatselijke ronden als eerste over de aankomstlijn was gekomen in de Brugsesteenweg.  Kuurne-Brussel-Kuurne werd echter ook diverse malen ontsiert door valpartijen, waarbij ongetwijfeld de gladheid van de weg voor een stuk meespeelde.  Vooral sommige landelijke weggetjes rond kluisbergen en Ronse lagen er verraderlijk glad bij .  In totaal kwamen 247 renners aan de start van de 70 ste editie van Kuurne-Brussel-Kuurne.
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Nieuwe toegang Vlaspark

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
25 februari 2018
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Foto Reportage, Nieuws, Sport