BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Kuurne Brussel Kuurne met Peter Sagan als Napoleon op een steigerend wit paard

Kuurne Brussel Kuurne met Peter Sagan als Napoleon op een steigerend wit paard
Foto: FVL
Portret van wielerlegende Peter Sagan als Napoleon op een steigerend wit paard geschilderd door Frederik Cnockaert. Werviks kunstenaar Frederik Cnockaert maakt schilderij voor wielerwedstrijd Kuurne-Brussel-Kuurne. “De inspiratie komt van een beroemd doek van de 18 de eeuwse franse schilder Jacques-Louis David. ‘Napoléon Leading the Army over the Alps’. Vroeger lieten beroemdheden zich schilderen. Zowel de aristocratie als de geestelijken bestelden portretten om hun belang in de maatschappij te benadrukken. In mijn portret imiteer ik deels de houding van de figuur Napoleon die zich een onoverwinnelijke goddelijke status gaf. Where legends conquer. Maar ipv een militair is het een wielrenner, namelijk de drievoudige wereldkampioen Peter Sagan die al accelererend een wheelie veroorzaakt. De titel van het schilderij is dan ook, ‘ Sagan from wheelie to horsie ‘. “De titel van het meester werk is dan ook, ‘Sagan from wheelie to horsie’. Het is een uniek museum waardig kunstwerk, vervaardigd in olieverf op een linnen doek. Er is tevens een door ons zelf gemaakte omlijsting bij. De afmetingen van het doek zijn 110 cm hoog op 90 cm breed.” Aldus Frederik Cnockaert.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
19 februari 2018
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws, Sport