BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Alpro investeert in Wevelgem meer dan 40 miljoen euro in geautomatiseerd magazijn

Alpro investeert in Wevelgem meer dan 40 miljoen euro in geautomatiseerd magazijn
Foto: FVL
Alpro investeerde meer dan 40 miljoen euro in de bouw van het hoogtechnologische magazijn en in het nieuwe innovatiecentrum om tegemoet te komen aan de groei van het bedrijf en zich voor te bereiden op de toekomstige behoeften van de consumenten. Ook de lokale werkgelegenheid kan opnieuw groeien: meer dan 100 bijkomende arbeidsplaatsen worden gecreëerd. Voornamelijk extra techniekers en operatoren zullen in Wevelgem tewerkgesteld kunnen worden. Na de eerdere investeringen in België, is de bouw van het geautomatiseerde magazijn en innovatiecentrum een volgende stap in het groeiplan van Alpro. “Wij hebben in de voorbije jaren sterk geïnvesteerd in nieuwe productielijnen, in nieuwe verpakkingslijnen, in de opbouw van een volledig geautomatiseerd magazijn en nu ook in een gloednieuw innovatiecentrum in Wevelgem. Hierdoor is de totale productiecapaciteit van Alpro in 5 jaar tijd meer dan verdubbeld, wat getuigt van duurzame groei ”, aldus Sven Lamote. De werken aan het magazijn gingen van start in maart 2016 en duurden 18 maanden. In september 2017 werd het gebouw stapsgewijs in gebruik genomen. Het magazijn is 45 meter hoog en biedt plaats aan 6.000 gekoelde palletten (met onder andere plantaardige alternatieven voor yoghurt, plattekaas en room, verse drinks en margarine) en 24.000 palletten op omgevingstemperatuur (voor onder andere drinks en desserten). Naast het hoge magazijn is er ook een lager gedeelte waar 10 000 palletten met verpakkings- en R&D materiaal gestockeerd kunnen worden.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
2 maart 2018
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws
Wevelgem wordt vijfde Troosthoofdstad

Wevelgem wordt vijfde Troosthoofdstad

WEVELGEM – wordt de vijfde Troosthoofdstad, waarbij er op 1 november muziek en verhalen klinken op de begraafplaats. De vzw Reveil organiseert dit evenement en