BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Frontale aanrijding in Lendelede eist 2 doden en 3 gewonden

Frontale aanrijding in Lendelede eist 2 doden en 3 gewonden
Foto: FVL
Donderdagmorgen iets voor 7u00 is op de Rijksweg te Lendelede een zwaar verkeersongeval gebeurd waarbij 2 doden te betreuren vielen. Een lichte bestelwagen voerde op de Rijksweg, ter hoogte van het kruispunt met de Hulstestraat in Lendelede een inhaalmanoeuvre uit en heeft daarbij wellicht te laat de verkeersgeleider opgemerkt. Hij is daarbij links van de verkeersgeleider frontaal in botsing gekomen met een Mini Cooper, een ander voertuig en een bestelwagen konden het gekanteld voertuig en brokstukken niet meer ontwijken. In totaal vielen 2 doden, 2 gewonden werden overgebracht naar het ziekenhuis en 1 lichtgewonde kon ter plaatse worden verzorgd. “Wij kregen een oproep voor een VKO met 3 geknelden op de Rijksweg te Lendelede. Bij aankomst van ons team was de situatie gaotisch, 2 personen zaten gekneld en 1 persoon was uit het voertuig geslingerd. We zijn onmiddellijk gestart met de reanimatie van de persoon die uit het voertuig was geslingerd en met de bevrijding van de persoon die nog in het gekanteld voertuig zat. Vrij snel bleek dat beide personen overleden waren. Intussen was ook een tweede ploeg opgeroepen om de andere bestuurder te bevrijden die eveneens gekneld zat.” Aldus Lt. Benny Goemaere van de brandweerzone Fluvia, post Lendelede. De 2 slachtoffers zaten in de wagen die het ongeval heeft veroorzaakt, het waren 2 werkmakkers, de bestuurder was een Turk, zijn passagier die uit het voertuig werd geslingerd, een Irakees. “Bij een verkeerd inhaal manoeuvre waarbij ze een vrachtwagen aan het inhalen waren zijn ze aan aan de linkerkant van de verkeersgeleider frontaal in botsing gekomen met een tegenligger, waarop hun voertuig gekanteld is. Een tweede wagen en een bestelwagen konden het wrak niet meer ontwijken.” Aldus Tom Janssens van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk.
Frontale aanrijding in Lendelede eist 2 doden en 3 gewonden
Foto: FVL
Frontale aanrijding in Lendelede eist 2 doden en 3 gewonden
Foto: FVL

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
9 maart 2018
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws, Ongevallen