BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Twee geiten overleden bij brand in stal

Foto NDZ
Foto NDZ
Een korte maar felle brand in één van de loodsen van een landbouwbedrijf heeft zondag in de vooravond even voor opschudding gezorgd aan de Neerweg. De brand ontstond vermoedelijk toen een gloeilamp vuur vatte die gebruikt werd als verwarming voor de dieren in de stal. Door de hitte  explodeerde het voorwiel van een aardappelrooimachine die eveneens in de stal stond. Dat ging gepaard met een zware knal, die ervoor zorgde dat het vuur werd opgemerkt. Terwijl de hulpdiensten verwittigd werden, konden de andere dieren in de stal – koeien, kalveren en geiten – door de landbouwer en enkele medewerkers in veiligheid gebracht worden in een naburige stal. Voor twee geiten kwam alle hulp te laat. De brandweer had het vuur uiteindelijk snel onder controle en ventileerde de stal, die zelf geen schade opliep.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 maart 2018
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws
Hevige brand bij Orgamex Ieper

Hevige brand bij Orgamex Ieper

IEPER – Donderdagavond brak een zware industriebrand uit bij Orgamex langs de Oostkaai te Ieper. Er werd een Be-Alert uitgestuurd om ramen en deuren te