BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Voorraadloods gaat volledig in de vlammen op in Oostvleteren

Foto FVL
Foto FVL
Bij voedingscentrale Lesage.in de Westvleterenstraat in Oostvleteren is zondag omstreeks 17.30 u een zware brand uitgebroken.  Toen de brandweer ter plaatse aankwam sloegen de vlammen reeds door het dak en moest er meteen versterking worden opgeroepen.  “Bij aankomst van de brandweer stond de loods reeds in lichterlaaie en sloegen de vlammen reeds hoog uit het dak.  Dit ging tevens gepaard met een hevige rookontwikkeling.” verduidelijkt Kristof Louagie, woordvoerder Brandweer Westhoek, “Een 9-tal posten van de zone Westhoek kwamen ter plaatse om de brand onder controle te krijgen en eveneens de burelen van het bedrijf te vrijwaren. Een 10-tal tankwagens en een 5-tal autopompen en hoogtewerkers kwamen daarbij aan te pas.  Een tiental bewoners uit de nabijgelegen woningen werden uit voorzorg geëvacueerd en vonden tijdelijk een onderkomen bij buren of familie.”  Ondanks de brandweer alle beschikbare middelen inzette om het vuur te lijf te gaan, woedde dit na drie uur blussen nog steeds hard.  Tijdens de bluswerkzaamheden waren continu kleine ontploffingen te horen en stortte ook een deel van het dak in.   Om de bluswatervoorziening te garanderen werd door middel van een tankwagencircuit water gehaald in een nabijgelegen industriezone.  Volgens een buurtbewoner zou de oorzaak mogelijks bij de lader van de batterij van een heftruck te vinden zijn, maar daar wou de brandweer zich niet over uitspreken.  Ruim 80 brandweermannen werden ingezet om de brand te bestrijden. De waarnemend burgemeester Frans Masson kwam eveneens ter plaatse om de situatie verder op de volgen in de commandopost.
Foto FVL
Foto FVL

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 maart 2018
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws
Brand woning

Brand in leegstaande woning

KUURNE – Dinsdag, iets na 20.30 uur, brak brand uit in een leegstaande woning aan de Veldmaarschalk-Montgomerystraat te Kuurne. Het vuur ontstond in de keuken,