BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Wagen aangereden door trein te Zillebeke

Wagen aangereden door trein te Zillebeke
Foto: FVL
Een wagen viel zondagmiddag rond 12u45 stil op de spooroverweg aan de Blauwepoortstraat in Zillebeke, een deelgemeente van Ieper. Een moeder (56) en haar dochter (19) uit Ieper konden nog uit de wagen ontsnappen voordat de trein, die richting Poperinge reed, tegen de voorkant van de Volvo XC60 reed. De trein stopte een 200-tal meter van de overweg. Een 35-tal reizigers werden uit de trein geëvacueerd. “Er vielen geen gewonden”, klonk het bij Infrabel. “Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de overweg gesloten was en normaal functioneerde. De treinreizigers werden met bussen overgebracht van de plaats van het ongeval naar het station van Ieper.” Aldus Het treinverkeer op de lijn Kortrijk-Poperinge raakte verstoord door het ongeval. Er reden enkele uren geen treinen tussen Menen en Poperinge, hierdoor moesten er vervangbussen worden ingelegd. De wagen werd weggeslingerd en kwam aan de overkant van de spoorweg terecht waardoor ook nog de slagboom afknakte.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 maart 2018
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws, Ongevallen