BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Politiezone RIHO rolt drugsbende op

Politiezone RIHO rolt drugsbende op
Foto: FVL
Sedert het begin van 2018 voert de drugsectie van de recherche van politiezone RIHO een onderzoek naar een bende die zich bezig houdt met de verkoop van speed, cocaïne, XTC en cannabis hoofdzakelijk in de streek van Roeselare en Izegem maar zij hadden ook klanten in Kortrijk en aan de kust. Op 15 maart 2018 werden de hoofdverdachten uit het onderzoek opgepakt en werden 3 huiszoekingen uitgevoerd in Roeselare en 1 huiszoeking in Moorslede. Hierbij werden in een garagebox 2,2 kg speed, 400 gram cannabis en 189 gram cocaïne aangetroffen. Eén van de hoofdverdachten had op het ogenblik van de arrestatie een rugzak bij met hierin 548 gram speed.

Huiszoekingen

De daarop volgende dagen werden nog 5 huiszoekingen uitgevoerd in Roeselare, 2 huiszoekingen in Izegem, 1 huiszoeking in Ardooie, 1 huiszoeking in Staden 1 huiszoeking in Knokke. Hierbij werden nog 880 XTC pillen, 800 gram speed, 463 gram cannabis, 40 gram heroïne en 20 gram cocaïne aangetroffen. Ook werd er 6.000 euro drugsgeld in beslag genomen. Opvallend was dat er bij de verdachten 14 wapens werden in beslag genomen waaronder 7 vuurwapens. Zes van deze vuurwapens betroffen luchtdruk- en alarmpistolen. Tijdens de huiszoeking bij één van de hoofdverdachten werd een jachtgeweer met bijhorende munitie gevonden dat achter de deur in de woonkamer stond opgesteld. Bij een andere verdachte werd een schietensklare harpoen aangetroffen. “Naast de drugs en vuurwapens werden ook nog tal van pocket weegschalen in beslag genomen, messen, stroomstootwapens en verpakking voor drugs. Opvallend was de pocket weegschaal die er uit ziet als een pakje sigaretten. De speurhond vond in één van de wagens ook een doos cacaopoeder met onderaan een valse bodem waarin drugs zaten verstopt.” Aldus Lieven Vandenberghe, hoofd van de lokale recherche. Er werden 15 verdachten gearresteerd door de politie waarvan er 7 voor de onderzoeksrechter te Kortrijk werden geleid waarvan 6 verdachten, woonachtig in Roeselare en Izegem werden aangehouden en opgesloten in de gevangenis. 1 vrouw is vrij onder voorwaarden. Foto: FVL drugsbende_opgedoek_RIHO2

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 april 2018
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws