BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Twee wagens uitgebrand in Wevelgem dit in amper vijf dagen tijd

Twee wagen uitgebrand in Wevelgem dit in amper vijf dagen tijd
Foto: NDZ
Tijdens de nacht van zaterdag op zondag is in de Roterijstraat voor de tweede keer in vijf dagen een wagen van hetzelfde gezin uitgebrand. Vijf dagen geleden – tijdens de nacht van dinsdag op woensdag – brandde reeds de acht jaar oude Mercedes van zijn partner uit. De man slaagde er toen op het nippertje in om de Peugeot 308, die op dat ogenblik net voor de Mercedes geparkeerd stond, te verplaatsen zodat deze van schade gespaard bleef. “We waren net wakker omdat onze baby om 4u moest drinken, toen ik een typische brandgeur opmerkte. Toen ik buiten keek, zag ik dat onze wagen, een Peugeot 308 bedrijfswagen van nog geen jaar oud, in lichterlaaie stond”, getuigt de man. Ondanks de snelle tussenkomst van de brandweer kon niet voorkomen worden dat de wagen volledig in vlammen opging. Waar brandweer en politie begin deze week nog uitgingen van een technisch defect als oorzaak, bestaat daar na de feiten van afgelopen nacht geen twijfel meer over en blijkt het te gaan om brandstichting. Het noodlot lijkt het gezin te achtervolgen, want goed een jaar geleden brandde de Jaguar van de man volledig uit nadat zich tijdens het rijden in de buurt van Rijsel een kortsluiting had voorgedaan. Onderzoek naar beide autobranden is dan ook volop aan de gang. Vermoedelijk zijn de feiten het trieste gevolg van een stukgelopen huwelijk.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 april 2018
Geschreven door
BRU redactie (NDZ)
Brandweer en Politie, Nieuws
Wevelgem wordt vijfde Troosthoofdstad

Wevelgem wordt vijfde Troosthoofdstad

WEVELGEM – wordt de vijfde Troosthoofdstad, waarbij er op 1 november muziek en verhalen klinken op de begraafplaats. De vzw Reveil organiseert dit evenement en