BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Alerte buren redden bejaard koppel tijdens felle keukenbrand

Alerte buren redden bejaard koppel tijdens felle keukenbrand
Foto: NDZ
Een korte maar felle brand heeft vrijdagmiddag even voor opschudding gezorgd bij de bewoners van een rijwoning in de Leliestraat te Moen. Een pan die even daarvoor op het vuur was gezet, maar even aan de aandacht ontsnapte, vatte vuur en zette meteen ook de bijkeuken achteraan de garage in lichterlaaie. Dat ging gepaard met heel wat rookontwikkeling. Een buurmeisje die net achter de getroffen woning woont in de Maria Bernardastraat merkte de rookontwikkeling op en snelde ter hulp. “Eerst dacht ik nog dat er een barbecue aan de gang was, maar de rookontwikkeling was te hevig om van een barbecue afkomstig te zijn. Daarom ging ik kijken wat er precies gaande was. Via de tuin van de buren liep ik naar de woning en kon ik met de hulp van een buurman Rosa en Jean naar buiten halen. Ondertussen verwittigde ik ook de brandweer”, vertelt buurvrouw Audrey Depuers (24). De brandweer kreeg het vuur uiteindelijk snel onder controle. “De eerste brandweerlui die arriveerden haalden een drietal gasflessen uit de garage en konden ook de deur tussen de garage en de woning dichttrekken, waardoor de schade beperkt blijft tot de garage en bijkeuken zelf”, verduidelijkt brandweerkapitein Frank Vandewiere. Het hoogbejaarde koppel werd in veiligheid gebracht bij de overburen en werd daar opgevangen door personeel van de ziekenwagen en het MUG-team. Beiden werden nadien met lichte rookintoxicatie naar het ziekenhuis overgebracht.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 april 2018
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Brandweer en Politie, Nieuws
Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Zuid-West-Vlaanderen – Van 18 april tot 2 mei strijkt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. Een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld, reizen