BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Zware brand legt schrijnwerkerij uit Zwevegem in de as

Zware brand in schrijnwerkerij in Zwevegem
Foto: NDZ
In Zwevegem bij Kortrijk woedde deze ochtend een zware brand in een schrijnwerkerij aan de Deerlijkstraat. Buurtbewoners merkten kort voor zessen als eerste het vuur op en verwittigden de brandweer. Toen die ter plaatse kwam, sloegen de vlammen reeds door het dak van de schrijnwerkerij, die achteraan de woning van de eigenaars gelegen is. De brandweer vroeg meteen versterking en ging het vuur te lijf vanaf zowel de voor- als achterzijde van de schrijnwerkerij en kon op die manier uitbreiding naar de omliggende woningen voorkomen. Tijdens de bluswerken raakte een brandweerman gewond toen hij brokstukken van een instortende muur op zich kreeg. Hij werd lichtgewond naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere verzorging, maar mocht intussen het ziekenhuis verlaten. Hoe het vuur ontstaan is, is niet duidelijk. Het Parket stelde een deskundige aan om de precieze omstandigheden van de brand te achterhalen. Wellicht zal er vandaag nog verschillende uren moeten nageblust worden.
Zware brand in schrijnwerkerij in Zwevegem
Foto: NDZ

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 mei 2018
Geschreven door
BRU redactie (NDZ)
Brandweer en Politie, Nieuws
Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Zuid-West-Vlaanderen – Van 18 april tot 2 mei strijkt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. Een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld, reizen

Brand woning

Brand in leegstaande woning

KUURNE – Dinsdag, iets na 20.30 uur, brak brand uit in een leegstaande woning aan de Veldmaarschalk-Montgomerystraat te Kuurne. Het vuur ontstond in de keuken,