BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Navy Days 2018

000 NAVY DAYS 2016_ZATERDAG-72kopie Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli opent de marinebasis van Zeebrugge twee dagen lang de deuren voor de Navy Days.  De Marine biedt jobs waar solidariteit, kameraadschap en groepsgeest centraal staan. Daarnaast innoveert de Marine ook voortdurend en beschikt vandaag over moderne hoogtechnologische middelen en gemotiveerd en hoog opgeleid personeel. Om dit te tonen aan het grote publiek maakt de Marine gebruik van de Navy Days waarbij de bezoeker een unieke kans krijgt om verschillende Belgische en buitenlandse schepen binnen in te bezichtigen.  Daarnaast kunnen de bezoekers tevens ook deelnemen aan verschillende dynamische demonstraties en interactieve workshops zoals brandbestrijding, havenrondvaarten en vliegen met microdrones in duo-control. Er zullen tevens ook tal van infostands aanwezig zijn van o.a. DOVO, een airsoft schietstand, een NH90 helikopter en Special Force group. Bovendien kan er afgedaald worden van een death-ride, is er kinderanimatie en foodtrucks voor de kleine en grote honger.  Tevens mogen de bezoekers aan de Navy Days zich ook aan een indrukwekkende vloot verwachten, gezien het Pools patrouilleschip ORP Kormoran, het Portugees patrouilleschip NRP Douro, het Duits fregat FGS Sachen, het Britse fregat HMS Montrose, het Ierse patrouillevaartuig LE Roisin, het Frans patrouillevaartuig FS Pluvier, de Britse mijnenjager HMS Ramsey, het Nederlands commando fregat Zr.Ms. Tromp, het steunschip Zr.Ms. Mercuur en mijnenjager Zr.Ms. Urk, de voormalige Belgische mijnenveger Bernisse (ex Spa ) en de Sirius van MDK/Vloot reder van de kust reeds hun medewerking toezegden.  Voor de Belgische Marine zullen het fregat BNS Leopold I, de mijnenjagers BNS Crocus en BNS Narcis en het patrouillevaartuig BNS Pollux de honneurs waar nemen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
20 juni 2018
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws