BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Sloteditie van gratis festival P’latse doen

Foto NSK
Foto NSK
Sinds het jaar 2011 is p’LatseDoen een begrip geworden in Kuurne.  Het gratis festival stond garant voor talentvolle bands uit de regio aangevuld met nationale kleppers. Ook tijdens deze achtste en laatste editie is dit opnieuw niet anders.  Ook nu  slaagde de organisatie er opnieuw in om een gevarieerde affiche samen te stellen met kleppers op het hoofdpodium als Raymond van het Groenewoud, André Brasseur en The Lighthouse.  “Ook deze laatste editie zal opnieuw afgesloten worden met een openluchtfuif”, vertelt voorzitter Deef Vanquackebeke van p’LatseDoen vzw,” Ditmaal opteerden we voor Shizzle Le Sauvage.  Naast de Hoofdp’Latse is er uiteraard ook nog de BavikSuperp’Latse gelegen in de tent die opgesteld zal staan aan jeugdhuis tap.  Dit podium reserveren we traditioneel voor lokaal en regionaal talent. Dit jaar is het alvast uitkijken naar JtotheC uit Kuurne en ook de mannen van de Kortrijkse hiphopacademie ‘De Stroate’. Met ID!OTS en King Hiss staan ook nog 2 bands met bakken ervaring op p’LatseDoen 2018.  Dat het de laatste editie is van P’latse doen heeft alles te maken dat ons festival niet meer kan groeien.  Vorig jaar mochten we 3500 bezoekers ontvangen op het marktplein, meteen het maximum dat het marktplein aankan.  Ook het feit dat wij een gratis festival zijn speelt ons soms parten gezien het management van diverse artiesten immers niet wil dat hun artiest of groep op een gratis festival optreed.  Doorheen de jaren hebben we echter reeds heel wat artiesten en groepen die op ons verlanglijstje stonden kunnen laten de revue passeren, waar we heel blij om zijn.  Ook het steeds hoger oplopende prijzenkaartje die gepaard gaat met de organisatie van het festival  begint meer en meer door te wegen, als je weet dat we dit jaar 50.000 euro investeerden in artiesten.”  De eerste editie van P’latse doen waarop een 300-tal nieuwsgierigen op af kwamen vond plaats in het jaar 2011, welleswaar onder de benaming Kuurns aanstormend talent en Congé Payer en werd georganiseerd met een low budget.  Naarmate de jaren verstreken pakten de organisatoren achter het gratis festival steeds met grotere namen uit op hun affiche waardoor p’latse doen uitgroeide tot een topevenement voor de gemeente Kuurne.  Net dit grote succes zorgt er nu echter voor dat het steeds moeilijker en moeilijker wordt als gratis muziekfestival om financieel het hoofd boven water te kunnen houden.  Ondanks p’latse doen de stekker eruit trekt beloofden de organisatoren achter het evenement reeds om vanaf 2019 met iets nieuws op de proppen te komen al zijn ze er nog niet helemaal uit hoe hun nieuwe concept er zal gaan uitzien.  p’LatseDoen 2018 gaat door op zaterdag 14 juli.  De eerste band trapt af om 16.00 uur.  De volledige concertaffiche vindt u via www.platsedoen.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
20 juni 2018
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws