BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Samenleving

Kuurnse erfgoedroute moet doortrekkende toeristen wegwijs maken in de rijke geschiedenis van Kuurne

Foto NSK
Foto NSK
Sinds woensdag 19 juli heeft Kuurne er een toeristische trekpleister bij.  Met de Kuurnse erfgoedroute wil zowel VZW Kuurns Erfgoed Cuerna als de gemeente Kuurne doortrekkende fietsers en – toeristen wegwijs maken in de rijke geschiedenis van de gemeente.  Door middel van 15 infoborden die zowel in Kuurne zelf als in Sente staan opgesteld bij historisch belangrijke gebouwen als via een gratis te downloaden app. wil zowel de gemeente als Cuerna de mensen die Kuurne bezoeken meer info ter beschikking stellen over een 38-tal locaties verspreid over het ganse grondgebied van Kuurne.  “In deze Kuurnse erfgoedroute steekt meer dan één jaar werk”, licht burgemeester Francis Benoit toe, “Vooral het opzoekingswerk naar de correcte geschiedkundige uitleg en het vinden van de oude foto’s waarop het gebouw of de locatie staat waren erg tijdsrovend.  We lieten tevens ook een brochure aanmaken waarin alle plaatsen opgenomen in onze erfgoedroute en een duidelijke overzichtskaart vermeld staan.”  Aan deze nieuwe erfgoedroute is een prijskaartje verbonden van 13.000 euro.  Wie de gratis Kuurnse erfgoedApp wenst te downloaden op zijn smartphone gaat naar de App Store of Google Play, kiest voor Kompas en vervolgens voor ‘erfgoedroute Kuurne’.  Wie de erfgoedApp activeert in Kuurne en voorbij één van de plaatsen vermeld in de brochure komt krijgt meteen via een bericht op zijn smartphone de nodige geschiedkundige info over het gebouw of plaats.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
20 juli 2018
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws, Samenleving