BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Stroomop uit Kuurne helpt landbouwers met watertekort uit de nood

000 stroomop Het bedrijf Stroomop uit de Kattestraat in Kuurne, die milieuvriendelijk verwarmen met pellets en hout promoot, springt nu ook tijdens deze extreme warme- en droge dagen sinds zondag landbouwers die met watertekort kampen om hun akkers te besproeien bij.  “We beschikken over een permanente waterreserve van 120.000 liter die ondergronds ligt opgeslagen naast ons bedrijf”, vertelt Ann Goethals van Stroomop, “Deze reserve is eigenlijk bedoelt als bluswater.  Gezien er niets mee gebeurd en in de onmiddellijke omgeving ook op de hippodroom dergelijke reserve ligt opgeslagen namen we contact op met het gemeentebestuur en de brandweer met de vraag of we het water mochten ter beschikking stellen van de landbouw.  Vrij snel kregen wij groen licht om een deel van deze reserve ter beschikking te stellen van de landbouw, wat we uiteraard met heel veel plezier doen.   Naast bluswater spreken we deze reserve ook aan om ons eigen bedrijf die momenteel wegens vakantie gesloten is mee te koelen tijdens warme dagen. Er is echter één voorwaarde aan verbonden, dat de landbouwers zelf het water komen oppompen uit de put!”  Het is de eerste maal dat het bedrijf deze mogelijkheid biedt aan landbouwers.  Landbouwers die wensen gebruik te maken van deze waterreserve kunnen door een eenvoudig mailtje te sturen naarcontact@stroomop.be of contact op te nemen met het telefoonnummer 056/72.36.30 water komen oppompen uit het reservoir.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 augustus 2018
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving