BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Vrachtwagen met betonelementen rijdt zich vast onder de Fabiolabrug

Vrachtwagen met betonelementen rijdt zich vast onder de Fabiolabrug
Foto: FVL
Op de expressweg N382 tussen Waregem en Ingelmunster heeft vrijdagmorgen een vrachtwagen geladen met prefab betonelementen de hoogte van zijn lading of van de Zwaantjesbrug (Fabiolabrug) te Ooigem verkeerd ingeschat waardoor de lading betonelementen op de rijweg terecht kwamen. Eén element zat vast tussen de onderkant van de brug en de rijweg. Eerst moest een hijskraan van de firma Desutter de elementen die op het wegdek waren gevallen terug op een oplegger met binnenlader laden. Intussen werd de ladderwagen van de BW zone Midwest, post Ingelmunter ter plaatse geroepen om ingenieurs van de Vlaamse Waterweg toe te laten de schade en stabiliteit aan de brug op te meten voor men kon overgaan tot het verwijderen van vastzittend element. Hiervoor moest een grijpkraan en een bouwkraan met betonschaar worden opgeroepen. Nadat de voorbereidende werken klaar waren, werd ook de Fabiolabrug zelf afgesloten voor alle verkeer zodat de aannemer het vastzittend element kon verwijderen. Na het verwijderen van het element, puin en binnenlader werd de Fabiolabrug terug opengesteld voor het verkeer. Intussen is één rijvak van de N382 terug open voor het verkeer. Inspecteurs dienen nu nog een grondige controle van de brug uit te voeren om te zien of er geen staalkabels beschadigd zijn. Ook de rijbaan zelf liep schade op door de zware betonelementen en zal moeten hersteld worden. De brug werd reeds meermaals beschadigd door aanrijdingen, de laatste was nog vorige maand.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 augustus 2018
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws, Ongevallen