BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Wordt Kuurne afgeschakeld tijdens energieschaarste?

000 hoogspanningkopie Wie het nieuws volgde de afgelopen dagen kon er niet om heen, mogelijks komt er een energieschaarste tijdens de wintermaanden.  Aanleiding daartoe zijn de onderhoudswerken aan enkele kerncentrales die in de maand november van start gaan, zodat er slechts één kerncentrale actief blijft.  Zoals vorige winter is Kuurne opnieuw opgenomen in het afschakelplan die bestaat uit 8 zones. Kuurne bevindt zich in zone 4, wat betekend dat enkel bij grote schaarste een mogelijke kans bestaat dat in de vooravond of avond de stekker er even uit gaat voor Kuurne   “Indien er nood is aan afschakeling van onze zone worden wij daarover een week vooraf ingelicht.”, verduidelijkt burgemeester Francis Benoit, “Van zodra dit is gebeurd zal de gemeente op haar beurt zowel bedrijven, handelszaken, scholen en woonzorgcentra hiervan op de hoogte brengen maar ook de inwoners.”   Binnen de zone waartoe Kuurne behoort bevinden zich 182 cabines. Bij een afschakeling worden daarvan 143 cabines afgeschakeld. Tijdens de afschakeling zullen daardoor de verkeerslichten niet werken. Bij gevaarlijke kruispunten zal de politiezone VLAS op deze momenten agenten voorzien. Slagbomen aan overwegen zullen daar in tegen wel nog werken.   “Mocht het tot een afschakeling komen wegens energieschaarste zal de gemeente alvast voorzorgen nemen binnen zijn gemeentelijke gebouwen.”, gaat Benoit verder, “Diensten zoals het zwembad en de sportdienst kunnen dan vroeger sluiten.  Onze woon- en zorgcentra namen gelukkig reeds in het verleden al de nodige maatregelen om over te schakelen op een noodgenerator in geval van een stroomonderbreking.  Tevens maakt het gemeentebestuur ook een zo compleet mogelijk overzicht op van alle hulpbehoevende personen, al dan niet afhankelijk van medische apparatuur.”   Wie hulpbehoevend is of iemand kent in dergelijke situatie die nergens terecht kan, kan zijn naam, adres, telefoonnummer en de reden door geven via andy.deprez@kuurne.be.  In geval van hoogdringendheid zal het gemeentelijk crisiscentrum opgestart worden.  Meer info via www.kuurne.be/afschakelplan

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
30 september 2018
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
Middenstand 100 jaar

NV De Middenstand is eeuw oud

KUURNE – Aanstaande zondag worden, naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van De Middenstand, de huidige bestuurders van NV ‘De Middenstand van Cuerne’ ontvangen op