BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Populairste ijskar van Kuurne en Harelbeke stopt ermee

Foto NSK
Foto NSK
Na 46 jaar dienst neemt Johan Debrabandere (65) vandaag met wat spijt in het hart definitief afscheid van zijn ijsronde die hij dagelijks maakte door Kuurne en Harelbeke.   In de volksmond was de ijskar waarmee Johan door de straten trok en reeds dateert vanuit het jaar 1985  beter bekend  als ‘Glace Simonne’ of ‘Mokka’ en ook de toeter die Johan gebruikte tijdens zijn ijsronde zal ongetwijfeld in het geheugen gegrift blijven van heel wat Harelbeke- en Kuurnenaren.    Johan was een gegeerd persoon bij heel wat klanten gezien hij steeds vreugde en plezier wist te brengen bij de mensen.  Woensdag  omstreeks 17.00 uur verzamelden dan ook heel wat buren, vrienden en kennissen van Johan aan zijn woning om hem een hart onder de riem te steken tijdens zijn laatste ronde. “‘Dat ik zo’n grote fanclub had wist ik niet”, glimlacht Johan terwijl hij ondertussen een traan wegpinkt, “Ik heb deze job altijd met hart en ziel vervuld.  Helaas blijft opvolging uit.  Mensen zien het niet meer zitten om zo goed als dagelijks de weg op te gaan tot in de late uurtjes om ijs te verkopen.  Het is alvast een arbeidsintensieve job gezien ik samen met mijn vrouw ook al het ijs en de sausen zelf bereidde. ”  De populairste smaken die Johan het meest aan de man wist te brengen waren banaan en vanille.  Heel wat kinderen maakten speciaal voor de gelegenheid tekeningen en Johan bedacht op zijn beurt dan weer al zijn ‘ fans’ waaronder sommige reeds 45 jaar klant zijn met een gratis ijsje.  Nog tot eind februari blijven Johan en zijn echtgenote Linda ijstaarten vervaardigen in hun atelier die nabij hun woning is gelegen voor hun klanten, maar vanaf dat moment valt het doek definitief over het familiebedrijf die Johan destijds overnam van zijn moeder.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 oktober 2018
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving