BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Branden, Nieuws

Berghok vat vuur te Wevelgem, gezin kan nog net op tijd ontkomen

Foto NDZ
Foto NDZ
In de Wezelstraat te Wevelgem is zaterdagmorgen iets na drie uur brand uitgebroken in een berghok achteraan een woning. Dit ging gepaard met een hevige rookontwikkeling. Hoe het vuur precies in het berghok kon ontstaan blijft tot op heden echter een raadsel. Het berghok – die aan de woning paalt –  lag volgestouwd met allerlei spullen, maar werd voor de rest niet echt gebruikt. Het was de vader van het gezin die de brand opmerkte toen hij even daarvoor werd gewekt door een hevige rookgeur.  Meteen sloeg de man alarm naar de overige gezinsleden die aanwezig waren in de woning en bracht naast zichzelf ook de andere gezinsleden in veiligheid, waarna de vader de brandweer verwittigde. Die was snel ter plaatse en ging het vuur te lijf via de garage en aanpalend veld naast de woning, waardoor het vuur snel onder controle was en de woning zelf gevrijwaard kon blijven. De hitte die werd geproduceerd door de brand zorgde ervoor dat enkele ramen aan diggelen sprongen aan de achterzijde van de woning, waardoor er in de woning zelf enkel rookschade te noteren valt. Ondanks de brand blijft het pand zelf waarin het gezin woonachtig is bewoonbaar. Niemand raakte gewond.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
1 december 2018
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Branden, Nieuws