BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Brandweer rukt uit voor brand in productiehal van vlasverwerkend bedrijf

Foto NDZ
Foto NDZ
In de productieafdeling van het vlasverwerkend bedrijf Castellins langs de Drieslaan in Gullegem brak woensdagavond kort voor halfacht brand uit. Het vuur ontstond toen een hoeveelheid vlasvezels die op een kaardenmachine lag, om onbekende reden vuur vatte. Dergelijke machine zorgt ervoor dat vlasvezels ontward worden, waardoor deze kunnen verwerkt worden. Leden van de interne bedrijfsbrandweer gingen het vuur te lijf, maar hierdoor belandden enkele brandende vlasdeeltjes op een tweede machine, waardoor het vuur zich kon uitbreiden. De brandweer snelde ter plaatse en had de situatie snel onder controle. Om heropflakkering te vermijden, werd beslist om beide machines volledig leeg te halen. Ook de bedrijfshal, die volledig onder de rook hing, werd geventileerd. Door de brand moest de productielijn geruime tijd worden stilgelegd. Niemand raakte gewond.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
13 december 2018
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws