BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Samenleving

Kuurne slaagt er niet in om Belgisch record stoelendans te breken

Foto NSK
Foto NSK
De weergoden waren zondagmorgen de grote spelbederver op het Belgisch kampioenschap stoelendans in Kuurne.  Het initiatief georganiseerd door Kuurns burgemeester Francis Benoit samen met Ann-Sophie Lebon,  Jonathan Breughe en Evi Duyvejonck lokte echter wel 222 deelnemers richting het marktplein van Kuurne.  Een nieuw Belgisch record stoelendans die momenteel op 555 deelnemers staat zat er helaas niet in, maar dit kon echter niet beletten dat vanaf het eerste moment  de ambiance er echter goed in zat, al hielden de deelnemers aan de recordpoging wel een natte broek over.  Tot het laatste moment bleef het spannend en het was uiteindelijk Annabel Vanhauwere (9) uit Kuurne die de inzet van de wedstrijd mocht in ontvangst nemen.  “Ik ben heel gelukkig dat ik deze wedstrijd mocht winnen”, vertelt Annabel, “De prijs die ik won was een reuze kerstman in chocolade, maar gezien ik geen chocolade lust zal ik deze schenken aan de kinderen van het internaat de Reizende ster hier in Kuurne, zodat ook zij een fijne kerst kunnen beleven.”  Ondanks de stoelendans deze morgen geen Belgisch record werd leverde het wel 1000 euro op voor De Branding. “We hebben misschien geen Belgisch record stoelendans behaald, maar wel dat van de meeste natte broeken”, lacht burgemeester Francis Benoit, “Het bedrag van dit initiatief wordt aangevuld met de opbrengst van de drankenverkoop die werd gerealiseerd tijdens het optreden van het Hof van Commerce wat ons op een rond bedrag  brengt van om en bij 2000 euro, die morgen in domein Puyenbroeck zal overhandigd worden in het kader van de warmste week van Studio Brussel  aan De branding”.
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 december 2018
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws, Samenleving