BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Mijn deelname aan The Voice Senior laat een jongensdroom van mij in vervulling gaan

Foto NSK
Foto NSK
Deze avond ziet Frans Dubrulle (83) uit Kuurne een jongensdroom in vervulling gaan.  Na jaren zelf in diverse orkesten actief te zijn geweest als zanger neemt hij deze avond deel aan ‘The Voice Senior’ maar of hij doorstoot naar de volgende ronde wil en kan Frans echter nog niet kwijt. Frans kreeg zijn zangtalent mee van zijn moeder die eveneens graag een deuntje zong.  Na eerst enkele jaren voetbal te hebben gespeeld, gooide Frans het echter op 17-jarige leeftijd over een totaal andere boeg en ontpopte zich als een geduchte tegenstander in plaatselijke zangwedstrijden.  “Van kindsbeen af heb ik altijd graag gezongen”, weet Frans, “Ik herinner mij nog levendig mijn eerste optreden als zesjarige in het derde kleuterklasje tijdens het schoolfeest.”  Frans bracht zijn jeugd door op Heule Watermolen en studeerde metaal aan het VTI te Kortrijk.  Ook tijdens zijn legerdienst die Frans volbracht in Lombardsijde en later in Düren te Duitsland was muziek nooit veraf gezien hij er deel uitmaakte van een gelegenheidsorkest waarin hij zong.  Ook zijn echtgenote Estella waarmee hij reeds 61 jaar samen is leerde Frans tijdens een van zijn optredens in zaal Rio destijds gelegen langs de Brugsesteenweg kennen.  “Toen ik die dag Estella de zaal zag binnenwandelen was ik meteen verkocht”, glundert Frans, “Even diende het orkest verder zonder mij, gezien ik prompt het podium af sprong en afstapte op Estella om haar ten dans te vragen.”  Het muzikale talent waarover Frans beschikte kwam echter pas aan het licht toen hij deelnam aan een zangwedstrijd georganiseerd in zaal Vanwonterghem waarin hij in de top vier eindigde.  Aan zijn TV-debuut is Frans deze avond echter niet toe gezien zijn overwinning in deze zangwedstrijd hem een TV – optreden opleverde voor de Franse televisie in Rijsel en ervoor zorgde dat de jaren die daarop volgden Frans deel kon uitmaken van diverse orkesten.  Toen Frans echter enkele maanden terug de eerste publiciteit op VTM zag voor The Voice Senior was hij meteen verkocht en twijfelde er geen moment aan om zijn kandidatuur te stellen voor deze zangwedstrijd.   “Ik heb eigenlijk buiten het medeweten van Estella mij kandidaat gesteld voor The Voice Senior”, vertrouwt Frans ons toe, “Ze is erg bezorgd om mij en ik was bang dat zij omwille van onze leeftijd het ging afkeuren.  Via mijn postzegelvriend Jean Delvaux die woonachtig is in Vilvoorde wist ik mijn deelnamebrief toch tot bij VTM te krijgen.”  Frans zal het nummer ‘Surrender’ brengen van Elvis Presley, maar moet het opnemen deze avond in The Voice Senior tegen onder meer Rita Roelandt (65) die de moeder is van Jessy die we kennen van The Mackenzie.

 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
14 december 2018
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

KUURNE/HARELBEKE – Op zaterdag 13 april start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met het affrezen en heraanleggen van de toplaag

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Zuid-West-Vlaanderen – Van 18 april tot 2 mei strijkt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. Een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld, reizen