BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Algemeen Nieuws, Nieuws

BE-Alert bewijst nut tijdens en na brand Matco

brand Matco Waregem Foto: FVL BE-Alert, de federale tool voor alarmering van bewoners en/of passanten bij noodsituaties, heeft duidelijk zijn nut bewezen tijdens de brand bij de firma Matco op 19 december. Het stadsbestuur stuurde drie keer berichten uit tijdens de brand, tot grote tevredenheid van de ontvangers. Op vandaag zijn er 700 ingeschreven inwoners méér dan voor de brand. Het stadsbestuur zet in 2019 verder in op sensibilisering over BE-Alert. 1311 inwoners kregen op 19 december een eerste bericht om 19u30. Bij het tweede bericht (23u57) waren dat er al 1455. De volgende morgen volgde om 8u00. het laatste bericht, reeds naar 1480 personen. Sindsdien is het aantal geregistreerde gebruikers voor Waregem gestegen tot 2071. De berichten over Matco waren zeer nuttig voor de ontvangers, leren de reacties op sociale media. En dat is ook de reden van de sterke stijging van het aantal abonnees. Hoe meer personen zich registreren, hoe correcter en directer de stad BE-Alert kan gebruiken om informatie te verspreiden over een noodsituatie. Gebruikers kunnen kiezen tussen verwittiging per SMS en/of e-mail. Dit jaar zet het stadsbestuur regelmatig in op extra sensibilisering voor BE-Alert. We bekijken ook de extra mogelijkheden van dit platform om alles zo optimaal mogelijk te benutten. Inschrijven op BE-Alert kan op www.be-alert.be. Be-alert

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 januari 2019
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Algemeen Nieuws, Nieuws

Veilig over de Waregemse ring (R35)

WAREGEM – Op 6 november start het Agentschap Wegen en Verkeer met het aanleggen van fiets- en voetgangersoversteekplaatsen op de Zuiderlaan (R35) in Waregem, aan