BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Dieven stelen nepwapens en nepgranaten bij Airsoft Experience in Kuurne

Dieven stelen nepwapens en nepgranaten bij Airsoft Experience in Kuurne
Foto: RVM
In de industriezone van Kuurne hebben dieven 2 maal ingebroken in de schietclub Airsoft Experience.  AirSoft is een veldslag simulatiesport waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen om missie(s) te volbrengen. Bij Airsoft wordt gebruikgemaakt van replica’s van bestaande wapens. Airsoft wordt met plastic balletjes van 6 mm gespeeld. Bij een eerste diefstal forceerden dieven in de nacht van woensdag op donderdag de toegangsdeur. Bij de tweede inbraak vernielden ze het raam om binnen te raken. Ze maakten voor een paar duizend euro aan nepwapens, nepgranaten en gasmaskers buit. De wapens zijn nep, maar de zaakvoerder Pascal D. vreest dat de dieven ze zullen gebruiken als afschrikmiddel bij misdrijven in onze regio. Vorige week waren er twee Fransen in de zaak, mogelijk hebben die iets met de inbraken te maken. Er hangen in de zaak geen bewakingscamera’s, de politie onderzoekt de zaak.    

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 januari 2019
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws