BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Zwaargewonde bestuurster na botsing op verkeerswisselaar R8 met A19

Zwaargewonde bestuurster na botsing op verkeerswisselaar R8 met A19
Foto: NDZ
Bij een zwaar verkeersongeval op de R8-buitenring rond Kortrijk is zaterdagnamiddag een zwaargewonde gevallen. Het ongeval gebeurde omstreeks halfdrie toen een Poolse bestuurder met zijn VW Polo er volgens getuigen aan hoge snelheid door het rode verkeerslicht reed en een viertal voertuigen ramde die net groen licht hadden om vanuit de R8 de A19 richting Ieper op te draaien. Door de botsing werden de voertuigen weggeslingerd tot in de grasberm aan de overzijde van de wisselaar. De bestuurster van één van de voertuigen zat gekneld en moest door de brandweer uit haar verhakkeld voertuig worden bevrijd. De vrouw kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de VW Golf bleef ongedeerd en poogde te vluchten, maar kon al snel staande gehouden worden. Hij werd door de politie meegenomen voor verhoor en zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken. De bestuurders van de twee andere voertuigen die in het ongeval betrokken waren, kwamen er met de schrik vanaf. Twee andere inzittenden werden voor controle eveneens naar het ziekenhuis overgebracht. Het ongeval veroorzaakte een tijdlang vertraagd verkeer voor automobilisten die de R8 volgden of de wisselaar naar de A19 wilden opdraaien.
Zwaargewonde bestuurster na botsing op verkeerswisselaar R8 met A19
Foto: NDZ

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 januari 2019
Geschreven door
BRU redactie (NDZ)
Nieuws, Ongevallen