BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Brand vernielt een koppelwoning in Lendelede

Brand vernielt een koppelwoning in Lendelede
Foto: FVL
Een zware brand heeft donderdagnamiddag een koppelwoning in de Roterijstraat te Lendelede volledig vernield. De hevige wind, die vrij spel had op de bovenverdieping van de koppelwoning in de open vlakte, maakte het de brandweer onmogelijk de aanpalende woning te vrijwaren. De brand ontstond in de garage van de woning die momenteel gerestaureerd wordt, waar ondermeer de installatie van de zonnepanelen stond. In diezelfde garage stond ook een distributiekast van de gastinstallatie. Dat maakte de brand nog veel gevaarlijker. Er werd een perimeter van 200 meter ingesteld door de brandweer. Niemand werd gewond. Via BE-Alert werden omwonenden gevraagd ramen en deuren te sluiten door de hevige rookontwikkeling. In de ene woning woonden de ouders, de woning ernaast werd gerenoveerd. Het was de bedoeling dat hun dochter daar zou komen wonen. De bewoners vinden voorlopig onderdak bij familie.
Brand vernielt een koppelwoning in Lendelede
Foto: FVL

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 februari 2019
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Brandweer en Politie, Nieuws