BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

p’LatseDoen verhuist naar nieuwe locatie om duurzaam festival te kunnen worden

Foto NSK
Foto NSK
Vrijdagavond heeft kersvers voorzitter Christoph Bauwens het nieuwe concept waarmee p’LatseDoen vanaf dit jaar uitpakt uit de doeken gedaan.  De nieuwe weg die p’PlatseDoen inslaat moet er alvast voor gaan zorgen dat het familiefestival duurzamer wordt.  Zo trekt p’LatseDoen na acht edities weg van het Kuurnse marktplein en wil het eveneens een afvalarm festival gaan worden.  Tevens zullen alle geplande optredens ook vanaf deze editie doorgaan op een podium.  “Vanaf 2020 worden alle festivals verplicht om duurzaam te worden”, vertelt de kersvers voorzitter van p’LatseDoen, “We willen met ons festival echter niet wachten tot deze nieuwe wetgeving van kracht wordt maar nu reeds deze stap zetten.  Het was reeds een paar jaar dat we deze denkoefening maakten. Na het terro 3 niveau die we een paar jaar terug kenden hebben we met onze organisatie een denkoefening gemaakt.  Het Kuurnse marktplein bood daarbij vier toegangsmogelijkheden en was dus een dure investering naar veiligheid toe.  Maar ook naar duurzaamheid toe konden we op onze oude locatie niet de weg inslaan die we wilden, vandaar onze keuze.”  Dit jaar is p’LatseDoen toe aan zijn negende editie en verhuist na acht succesvolle edities met tot 3500 toeschouwers vanaf dit jaar naar het afgesloten grasveld van de Rijzende Ster gelegen aan de vlaskouter.  “Net zoals vroeger willen we een gezinsfestival blijven waarbij het volks karakter primeert”, gaat Christoph Bauwens verder, “In tegenstelling tot voorgaande edities willen we p’LatseDoen openen met een klepper, wie dat zal worden zal later bekend worden gemaakt.  Wel kan ik nu reeds meegeven dat in elk geval Dirk Stoops en Les Truttes twee namen zijn die op onze affiche zullen prijken.”  Dit jaar gaat p’LatseDoen die ook deze editie een gratis festival blijft door op 13 juli.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
22 februari 2019
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws