BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Bob Jungels winnaar van de 71 ste Kuurne-Brussel-Kuurne

Foto NSK
Foto NSK
Bob Jungels heeft deze namiddag de 71 ste editie van Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen.  Meteen de twee zege op rij voor Deceuninck-Quick.Step tijdens het Vlaamse openingsweekend.   De Luxemburgse kampioen zette zich schrap ruim vijftien kilometer van de eindstreep in Kuurne en begon aan een solovlucht die hij volhield tot de aankomst.  Opmerkelijk waren de vele zieke renners die op het laatste moment afzegden om deel te nemen aan Kuurne-Brussel-Kuurne.  Ook meteen na de start waren er wat renners die de remmen dicht trokken en van de fiets stapten.  Ex-Dwars door Vlaanderen-winnaar Matti Breschel gaf er reeds na één kilometer wedstrijd de brui aan.  Ook Alexey Lutsenko stapte vroegtijdig uit de wedstrijd.   De eerste uitbraak in de wedstrijd vond plaats rond de zestigste kilometer.   Aan de basis van deze vlucht lagen twee landgenoten: Lawrence Naesen en Ludwig De Winter die daarbij het gezelschap kregen van Magnus Cort, Pim Ligthart, Jimmy Turgis, Alex Kirsch en Benoit Jarrier.  Maar het spelletje voor de vroege vluchters bleef echter niet duren, gezien ze op ruim tachtig kilometer van de aankomstlijn bij de lurven werden gevat. Even voordien hadden Ian Stannard en Yves Lampaert het peloton aan flarden gereden op de Oude Kwaremont. Aan de basis van de ontsnapping die volgde lag Bob Jungels die het gezelschap kreeg van  Oliver Naesen, Sebastian Langeveld, Magnus en Davide Ballerini om een ruime voorsprong uit te bouwen. Het vijftal werkte goed samen, terwijl in de achtergrond niet echt jacht werd gemaakt op de vluchters.   De wedstrijd leek af te stevenen op een massasprint, maar dat was buiten Jungels gerekend die daar duidelijk anders over dacht.  De Luxemburgse kampioen sprong op vijftien kilometer van de eindstreep weg en liet zich niet meer inrekenen.  Owain Doull en Niki Terpstra maakten de top drie compleet.
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
3 maart 2019
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport