BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Verwarring tussen 112 en 1722 loopt gelukkig nog goed af voor vrachtwagenchauffeur

Verwarring tussen 112 en 1722 loopt gelukkig nog goed af voor vrachtwagenchauffeur
Foto: FVL
Deze middag is in de Krommenelststraat te Vlamertinge (deelgemeente van Ieper) een vrachtwagen met een 200-tal hangende geslachte varkens gekanteld in een bocht. Volgens de zaakvoerder reed de chauffeur niet te snel en zou de combinatie van wind en het bewegen van de lading in de bocht aan de oorzaak van het ongeval liggen. Het was ook niet de vaste chauffeur die met de vrachtwagen reed. Een hoppeboer die in de buurt aan het werk was hoorde de klap van het kantelen en kwam onmiddellijk naar de plaats van het ongeval. “Ik zag dat de man via het dak uit zijn cabine was gekropen, zijn gezicht was in bloed en hij schreeuwde van de pijn (zijn trui was gescheurd en zijn schouder zat dubbeldik), de man probeerde recht te staan, maar viel onmiddellijk terug neer in het veld, hij  schreeuwde van de pijn. Er was niemand in de buurt, ik ben geen dokter, maar dacht dat het slecht zou aflopen.” Aldus de hoppeboer. Noodnummer 1722 in plaats van 112 De hoppeboer verwittigde de 112. “Daar kreeg ik een antwoordapparaat te horen die zei dat ik het nummer 1722 moest bellen, na het bellen van het nummer 1722 kreeg ik te horen dat dit een nummer voor niet dringende hulpverlening was en dat ik het nummer 112 moest bellen, ik smeekte om hulp (de vrachtwagen begon ook te roken), ik vermelde de gemeente en straatnaam, waarna men het huisnummer vroeg, de hoppeboer zei dan dat er daar geen huizen stonden. Na een tijdje kreeg hij telefoon van de politie, dan ging het wel snel, van beide kanten kwamen politiecombi’s en een ziekenwagen.” Gelukkig vielen de verwondingen van de chauffeur nog mee, de vergissing kon erger geweest zijn.

Lading verloren

Om de vrachtwagen te kunnen takelen moesten de varkens eerst worden overgeladen, dit betekent dat ze niet meer in aanmerking komen voor menselijke consumptie. De politie liet het stadsbestuur signalisatie brengen om een deel van de de Krommenelststraat af te sluiten voor het overladen en takelen van de vrachtwagen.

Bocht rechttrekken

Er zijn ook plannen om de rijweg in die bocht recht te trekken, daar er al meerdere vrachtwagens zijn gekanteld op die plaats. Wanneer dat zal gebeuren is nog niet meteen duidelijk.

Verwarring tussen 112 en 1722 loopt gelukkig nog goed af voor vrachtwagenchauffeur
Foto: FVL

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 maart 2019
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws, Ongevallen