BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Zware brand vernielt witloofkwekerij

Zware brand vernielt witloofkwekerij
Foto: FVL
Dinsdagmorgen tussen 4u00 en 4u30 brak brand uit in een loods van een witloofkwekerij langs de Elverdingseweg te Poperinge. In één van de loodsen was brand ontstaan, de eigenaars die vlakbij wonen, werden gewekt door het lawaai en probeerden eerst nog zelf het vuur te blussen. Gelukkig konden ze nog de seizoensarbeiders verwittigen die in één van de loodsen gehuisvest waren, en konden zij tijdig de loods verlaten. Het vuur was zo hevig dat het oversloeg naar twee aanpalende loodsen en een bijgebouw die binnenin via doorgangen met elkaar verbonden waren. Er waren zeven brandweerposten nodig om het vuur te bestrijden. Gelukkig konden de serres waar aardbeien worden gekweekt gevrijwaard worden. Het parket kwam ter plaatse om de oorzaak van de brand te achterhalen. De zaakvoerster moest even naar het ziekenhuis met rookintoxicatie, maar kon snel terug naar het bedrijf komen. Er zal nog de hele dag moeten worden nageblust daar al het materiaal die in de witloofkweekcel ligt opgeslagen, met kranen en bulldozers naar buiten moet worden gebracht om te kunnen blussen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 maart 2019
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Brandweer en Politie, Nieuws
Stormschade in de Westhoek

Stormschade in de Westhoek

WESTHOEK – Donderdagnamiddag trok een onweersbui over de regio. Dit ging gepaard met heel wat regen en een stevige wind en zorgde voor een 100-tal