BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Eerste speelbos geopend in Kuurne

Foto NSK
Foto NSK
Na enkele kleinschalige projecten in onder meer de groene long en aan het jeugdcentrum is zaterdagmorgen het eerste echte speelbos geopend op Kuurns grondgebied.  “We ontdekten dit onbeheerde stukje natuur eerder per toeval, drie jaar terug toen wij de vraag binnen kregen voor een verkavelingsaanvraag in de buurt’, vertelt burgemeester Francis Benoit, “Dit zette ons aan het denken welke bestemming dit mooie stukje natuur kon krijgen.  Snel kwam het idee om er een speelbos van te gaan maken, zodat kinderen net als vroeger zich terug kunnen gaan uitleven in de natuur.  Om deze bestemming aan het nieuwe speelbos te kunnen toekennen, werd het enkele weken terug volledig opgeruimd door de gemeentelijke diensten. ”  Het is de bedoeling dat kinderen in het nieuwe speelbos die gelegen is tussen de Rijksweg en de Meihoek kampen kunnen gaan bouwen, verstoppertje spelen, …  Om de kinderen een handje te helpen had de gemeente Kuurne speciaal voor de opening van het nieuwe speelbos professioneel kampenbouwer Leonardo uitgenodigd.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 april 2019
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving