BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Frietketel vat vuur in garage van bewoonster

Frietketel vat vuur in garage van bewoonster
Foto: FVL
Rond 17u15 zondagnamiddag brak brand uit in een rijwoning van de sociale huisvestingsmaatschappij De Leie in de Dourdanstraat te Geluwe. Een frietketel in de garage had er vuur gevat en toen de vrouw het vuur probeerde te doven met water, escaleerde de brand. De vrouw kon nog naar de buren lopen die op hun beurt de hulpdiensten verwittigden. De posten Geluwe en Wervik van brandweerzone Westhoek waren snel ter plaatse, maar konden niet verhinderen dat de woning heel wat schade opliep en onbewoonbaar is. De vrouw werd met rookintoxicatie afgevoerd naar het ziekenhuis. Haar hond werd naar een dierenarts overgebracht. Ook de naastgelegen woning liep heel wat roet- en rookschade op en is tijdelijk onbewoonbaar. “Onze woning is zwart van voor tot achter,” aldus de aangeslagen buurvrouw.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
29 april 2019
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Brandweer en Politie, Nieuws
Geluwe zag kalkoenen vliegen

Geluwe zag kalkoenen vliegen

GELUWE – Gisterennamiddag haalde een Nederlandse vrachtwagen in de Kampstraat een lading kalkoenen op, maar tijdens het nemen van een scherpe bocht, ging één en

Uitslaande brand in loods

Dinsdag omstreeks 16.34u werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een industriebrand in de Schendekouterstraat te Geluwe, deelgemeente van Wervik. Bij aankomst van de eerste ploegen bleek