BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Interventieploeg Politiezone Gavers kan inbreker oppakken dankzij alerte burger

Foto: FVL
Foto: FVL
Interventieploeg Politiezone Gavers kan inbreker oppakken dankzij alerte burger. Even later wordt ook tweede verdachte opgepakt in Kortrijk. Nadat de interventieploeg van de PZ Gavers vrijdagnacht een verdachte van koperdiefstallen konden oppakken, konden ze vorige nacht een inbreker oppakken. De interventieploegen van de Politiezone Gavers werden verwittigd dat een burger uit Harelbeke 2 verdachten betrapt had bij een poging tot inbraak in zijn woning. Hij kon 1 van de daders weerhouden. Bij het verder onderzoek kon de identiteit van de 2de dader achterhaald worden en deze werd bijna onmiddellijk na de feiten in Kortrijk gearresteerd. Hierbij werd bovenlokaal samengewerkt met Politiezone MIRA, Politiezone VLAS en Politiezone Gavers. Op de vluchtroute werd een rugzak van de daders teruggevonden met daarin nog meer buit afkomstig van andere diefstallen met braak. Het grootste deel van de aangetroffen buit kon ondertussen terugbezorgd worden aan de rechtmatige eigenaars maar voor een deel van de buit zijn wij dus nog op zoek naar de eigenaars. De gestolen goederen komen vooral uit niet-afgesloten voertuigen, tuinhuizen en garages op het traject Kortrijk-centrum-R8-Harelbeke (=Spoorweglaan-Harlemboislaan-Zandbergstraat-Hippodroomstraat-Motestraat-Zavelstraat-Vlaanderenlaan-Peter Benoitstraat-11e Julistraat-Vredestraat- A. Rodenbachlaan ). Een foto van de buit die nog niet kon worden terug bezorgd, is terug te vinden op de website van politiezone Gavers. U kunt onze diensten hiervoor contacteren op het nummer 056/733.512. Het Parket werd ingelicht van deze feiten. De lokale recherche van de PZ Gavers volgt de zaak verder op.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
13 mei 2019
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws