BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Politie- en inspectiediensten controleren 3 restaurants in Kortrijk

logo politie zone vlas Het ging om een multidisciplinaire controle, opgezet door de Politiezone VLAS en uitgevoerd in samenwerking met de inspectiediensten van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, de Vlaamse Sociale Inspectie, de Rijksdienst Voor Arbeidsvoorziening en het Toezicht Sociale Wetten (TSW). De coördinatie en leiding van de operatie waren in handen van de lokale recherche en het TSW. In totaal namen 5 politiemensen en 6 controleurs van de inspectiediensten aan de actie deel. Belangrijkste vaststellingen: In 1 van de 3 restaurants werden tal van inbreuken vastgesteld op het vlak van tewerkstelling: 2 werknemers bleken illegaal in het land te zijn 5 werknemers bleken niet ingeschreven te zijn bij de RSZ 2 werknemers waren aan de slag buiten hun aangegeven werkuren (inbreuk deeltijds arbeid) 1 student was aan de slag zonder contract PZ Vlas: “De politie- en inspectiediensten willen met deze gezamenlijke controleactie een duidelijk signaal geven naar de horeca eigenaars die zich schuldig maken aan zwartwerk en illegale tewerkstelling. Dergelijke acties zullen in de toekomst zeker opnieuw uitgevoerd worden.”

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
14 mei 2019
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws

Fietslichtcontrole door Politie in Kuurne

KUURNE – Fietslichtcontrole aan Tramstatie Kuurne: Meerderheid fietsers in orde, maar aandachtspunten voor enkele leeftijdsgroepen Vanmorgen vond er een fietslichtcontrole plaats door de Politiezone Vlas