BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

De snelste coaster van de Benelux vind je in Bobbejaanland

In oktober vorig jaar ging de eerste schop in de grond. Afgelopen zaterdag vloog de eerste gondel met een razend tempo door de lucht. De nieuwe triple launch coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer is het nieuwe pronkstuk van het Lichtaartse pretpark Bobbejaanland : FURY! “De lay-out van de rollercoaster is op maat gemaakt. Het hoogste punt van de baan is maar liefst 43 meter. We breken het record van snelste coaster in de Benelux met 106,6 km per uur, er zitten gigantisch veel verrassingen in het baanverloop én we pakken uit met een wereldprimeur. De bezoekers die dat wensen kunnen de rit ook afleggen in achterwaartse kijkrichting”, zegt Yves Peeters – Algemeen Directeur – van Bobbejaanland met enige fierheid over FURY. De nieuwe attractie FURY staat in een nieuw 2 ha groot themagebied. Sterkhouders van het park – giant frisbee – Sledge Hammer en coaster Typhoon staan ook in deze zone. Beide attracties werden in een nieuw kleedje gestoken, passend in het overkoepelende thema Land of Legends. In het waterrijk ligt NAIADS WATERS, een plezierige waterspeelzone voor iedereen die de adrenalinekick liever van op afstand beleeft. “Het thema werd ons aangereikt door Leisure Expert Group. We vonden het belangrijk om de hoekstenen van Bobbejaanland zoals natuur en avontuur te laten terugkomen in de zone en tegelijkertijd toch iets compleet eigentijds te brengen. In Land of Legends worden de 4 natuurelementen bewaakt door de Guardian of Elements. Boze krachten vallen het rijk aan waardoor de Guardian genoodzaakt is hulp in te roepen van onze gasten om mee te strijden”, aldus Peggy Verelst – Commercieel en Creatief Directeur. Met al deze nieuwigheden gaat de grootste investering ooit van het park gemoeid. Yves Peeters: “We zijn enorm gemotiveerd om de groei die wordt voorspeld door deze investering waar te maken. De nieuwe zone heeft alles wat nodig is om hierin te slagen.” Vanaf vandaag is de nieuwe attractie geopend voor het publiek. Alle info op Bobbejaanland.be! Bobbejaanland Fury

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 juni 2019
Geschreven door
Steven
Nieuws

Halloween in Bobbejaanland

Ook in 2020 viert Bobbejaanland opnieuw Halloween met 5 unieke scarezones, 3 waanzinnige spookhuizen en 5 straffe nocturnes. Deze 15de editie wordt er eentje om nooit te vergeten. Bobbejaanland investeerde meer dan 175.000 euro in nieuwe decors voor 3 nieuwe scarezones: Circus Carnivalé, Voodoo Bayou en Monkey Clan.