BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Flatgebouw in aanbouw vat vuur

Flatgebouw in aanbouw vat vuur
Foto: NDZ
Vrijdagavond is kort voor 18u00 brand uitgebroken op het platte dak van een sociaal appartementsblok in aanbouw op de hoek van de Merelstraat en de Arendsstraat. Meteen ontstond een gitzwarte rookpluim, die tot kilometers ver in de omgeving te zien was, maar kort na aankomst van de brandweer verdween als sneeuw voor de zon. Het vuur vond een gretige prooi in een hoeveelheid asfalt en isolatiemateriaal en is mogelijks ontstaan als gevolg van asfalteringswerken eerder op de dag. Arbeiders waren er tot kort na de middag aan de slag, maar op het ogenblik van de brand was niemand meer op de werf aanwezig. Enkele gasflessen die zich eveneens op het dak bevonden, werden door de brand aangestraald, waardoor de kraan weggeblazen werd, wat gepaard ging met een felle knal. Agenten van politiezone Gavers snelden meteen een perimeter in en hielden de vele kijklustigen en buurtbewoners op afstand.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 juni 2019
Geschreven door
BRU redactie (NDZ)
Brandweer en Politie, Nieuws
Brand woning

Brand in leegstaande woning

KUURNE – Dinsdag, iets na 20.30 uur, brak brand uit in een leegstaande woning aan de Veldmaarschalk-Montgomerystraat te Kuurne. Het vuur ontstond in de keuken,