BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Trappist Westfleteren vanaf nu online te koop

Trappist Westfleteren vanaf nu online te koop
Foto: FVL
De monniken van de Sint-Sixtusabdij in Westfleteren gaan de verkoop van hun trappistenbieren anders organiseren. Het reservatiesysteem via de telefoon wordt vervangen door een webwinkel op www.trappistwestvleteren.be. Het nieuwe systeem heeft een aantal belangrijke voordelen voor de liefhebbers van Westfleteren. Zo zullen ze, zolang de voorraad strekt, vrij kunnen kiezen tussen de drie soorten van Trappist Westfleteren, met een maximum van twee kratten per aankoop. De Monniken hebben in de webwinkel een ‘slimme wachtkamer laten inbouwen. Hierdoor krijgen consumenten die geruime tijd terug of nog nooit een bestelling geplaatst hebben, voorrang op particulieren die minder lang geleden Trappist Westfleteren besteld hebben. De biertelefoon die was opgericht na de plots ontstane hype waardoor de vraag groter werd dan het aanbod, heeft lange tijd goede diensten bewezen, maar mettertijd werd alsmaar duidelijker dat het toch aan vernieuwing toe was. “Het nieuwe systeem komt tegemoet aan de noden van tal van bierliefhebbers van Trappist Westvleteren. Wij hebben lang nagedacht over een goed en klantvriendelijk alternatief voor de biertelefoon. De bierverkoop van de Abdij blijft uitsluitend gericht op particuliere klanten. De webwinkel is dus enkel voor consumenten toegankelijk, niet voor professionele kopers”, aldus broeder Manu Van Hecke, vader abt van de Sint-Sixtusabdij. “Wij wensen namelijk aan zoveel mogelijk mensen de kans te geven om Trappist Westvleteren aan de correcte prijs aan te kopen. Wie zich niet aan de verkoopregels houdt en misbruik maakt van het systeem, zal de toegang tot de webwinkel geweigerd worden.” Dankzij de digitale wachtkamer zullen consumenten die lang geleden een bestelling geplaatst hebben, voorrang krijgen op diegenen die recenter een krat Trappist Westvleteren bestelden. Naast de drie bieren van Trappist Westvleteren zal de consument ook glazen van Trappist Westvleteren en producten van andere trappistenkloosters online kunnen kopen. De bestellingen kunnen enkel afgehaald worden aan het verkoopcentrum van de Abdij. De Trappist Westvleteren is uitsluitend te koop via de webwinkel en af te halen via het verkoopcentrum van de Abdij. De webwinkel heeft beperkte openingstijden die vermeld worden op de kalender. Nadat je bent ingelogd, kom je in de ‘slimme’ wachtkamer. Wanneer je aan de beurt bent, heb je toegang tot de webwinkel. Tijdens het wachten kan je wel al rondkijken en andere producten reserveren die soms naast de Trappistenbieren worden aangeboden. Je ontvangt dan een e-mail met een QR-code samen met het overzicht van je bestelling. De nummerplaat van je wagen zal gecontroleerd worden te opzichte van deze in je profiel. Bij de afhaling gebeurt dan ook de terugbetaling van het statiegeld van het leeggoed dat wordt teruggebracht. Dit bedrag wordt teruggestort op de betaalkaart waarmee de aankoop gebeurde. Het overzicht van uw bestelling en van de terugbetaling van het statiegeld wordt onmiddellijk via e-mail toegestuurd.

Verkoopmomenten

Volgende week zijn er twee initiële verkoopmomenten, dit op dinsdag 18 juni en vrijdag 21 juni 2019, om de goede werking van de webapplicatie te testen. Op woensdag 26 juni 2019 zal het eerste gewone verkoopmoment plaatsvinden. Omwille van de beperkte hoeveelheid bier die gebrouwen wordt, zullen er maandelijks twee verkoopmomenten georganiseerd worden. Deze zullen om de twee weken plaatsvinden, afwisselend op woensdagnamiddag en op woensdagavond.

Trappist Westfleteren vanaf nu online te koop
Foto: FVL

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
14 juni 2019
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws

Reis rond België in 365 bieren

Het Belgisch bierlandschap is een bruisend fenomeen. We tellen nu ruim 350 brouwerijen, verspreid over het land, van pico tot mega, nagelnieuw of uitgegroeid tot