BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Wedstrijden

Wedstrijd: Win via BRU strips van SUSKE & WISKE, NACHTWACHT en FC DE KAMPIOENEN

FC de kampioenen strip nacht wacht strip Suske en Wiske strip Deze actie is jammer genoeg afgelopen maar binnenkort hebben we een nieuwe. Blijf ons volgen.

Win via BRU één van deze nieuwe strips. Mail ons je gegevens naar strips@belgischeradiounie.be en vertel ons wat Paulien vindt op de zolder in de strip ‘De kampioentjes en de kroonprins’? 

   

De 9 winnaars zijn:

  • Yara en Nomi Van Gorp
  • Deckmyn Annelies
  • Patrick Mertens
  • Decuypere Mady
  • Tine Jochems
  • Eli Van Dessel
  • Stefaan Verbrugge
  • Billie Verhaest
  • Evi Van De Veire

De zwarte stormdemon

Loop storm voor het tweede album van Nachtwacht. Dit spannend avontuur leest zo snel als een luipaard: Wanneer overal bliksemschade wordt gesignaleerd in de buurt van Schemermeer gaat de Nachtwacht op onderzoek uit. Ze ontdekken dat de stormdemon ontsnapt is uit de onderwereld. Maar de woeste demon laat zich niet zo gemakkelijk terugsturen door de Nachtwacht. Hij wordt beschermd door een oeroude kracht… de liefde.

De kampioentjes en de kroonprins

Met zo’n titel kan dit niet anders dan de koning van het dierenrijk zijn: de leeuw. Maar hoe zit het verhaal in elkaar? Paulien vindt op zolder nog wat oude filmpjes van de Kampioenen, uit de tijd dat die nog tieners waren. Ze besluit om ernaar te kijken met haar papa, Mark Vertongen. Wanneer het filmverhaal start, ontdekken ze het avontuur van de jonge Kampioenen, die op een trektocht met de scouts een afgelegen kasteel ontdekken met een enorm park eromheen. Ze vinden daar een triestig jongetje, dat in zijn eentje aan het voetballen is. De jongen, Amadeo, is de kroonprins van het ministaatje Bulderburg, waar hij ooit koning zal moeten worden. Hij droomt echter van een carrière als voetballer…

De wrede wensput

Of de neushoorn onder de junistrips. Onze striphelden steken op de cover immers hun neus in een wensput: Lambik blijkt op een dag bijzonder veel geluk te hebben. Hij zwemt in het geld en krijgt opnieuw een weelderige haardos, maar zwijgt in alle talen over de herkomst van al dat geluk. Tegelijkertijd ondervindt Sidonia net veel ongeluk. Ze verliest al haar geld en wordt doodziek. Suske en Wiske ontdekken echter de bron van het geluk van Lambik, diep verscholen in een afgelegen woud. Een oeroude wensput met een vreselijk geheim…

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 juni 2019
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Wedstrijden
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online