BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Opruimingwerken Mipa Frost gestart

Opruimingwerken Mipa Frost gestart
Foto: FVL
In Bavikhove zijn de opruimingswerken gestart van het diepvriesgroenten bedrijf Mipa Frost. Het bedrijf ging op 30 mei 2019 volledig in vlammen op (Lees eerder bericht), volgens het parket lag de oorzaak bij de elektrische installatie. Heel wat mensen vroegen zich wellicht af waarom de opruiming zolang op zich heeft laten wachten. Volgens de zaakvoerder mag hij zelf geen beslissingen nemen en mag hij enkel toekijken op wat er gebeurt. Alle beslissingen gebeuren door de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast dienen er ook heel wat stalen genomen te worden en moet er dan gewacht worden op de resultaten van die stalen, die ook al snel enkele dagen duren. Ook burgemeester Alain Top (sp.a) had reeds aangewezen op een snelle verwijdering van het organisch materiaal op de site omdat deze geurhinder veroorzaken en een vliegen aantrekken. Die zouden een plaag vormen op het terrein en overlast voor de omwonenden tijdens de voorbije warme periode. Vandaag was bij de start van de opruimingswerken op de site alvast geen geurhinder waar te nemen en van een vliegenplaag was eveneens geen sprake. Er waren wel vliegen aanwezig, maar die zijn er tegenwoordig overal. Van een plaag was op dat moment zeker geen sprake. Tegen eind volgende week zal het grootste deel van de site opgeruimd zijn.
Opruimingwerken Mipa Frost gestart
Foto: FVL
Opruimingwerken Mipa Frost gestart
Foto: FVL

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 juli 2019
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws
Hevige brand bij Orgamex Ieper

Hevige brand bij Orgamex Ieper

IEPER – Donderdagavond brak een zware industriebrand uit bij Orgamex langs de Oostkaai te Ieper. Er werd een Be-Alert uitgestuurd om ramen en deuren te

Geen koers in Bavikhove op 27 april

Geen koers in Bavikhove op 27 april

BAVIKHOVE – Nadat de samenwerking met Hand in Hand begin 2024 beëindigd werd, drukte vzw de Nieuwe Velovrienden even op de pauzeknop. De bestuursleden beraden