BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Optreden Rik De Leeuw even stilgelegd voor huwelijksaanzoek op p’Latse doen

Foto NSK
Foto NSK
Meer dan 4000 toeschouwers hebben afgelopen zaterdag het gratis familiefestival p’Latse doen die voor de eerste keer plaatsvond op het afgesloten grasveld van de Rijzende Ster gelegen aan de vlaskouter in Kuurne bijgewoond.   Ondanks bij aanvang van het festival de zon niet echt van de partij was daagden toch heel wat toeschouwers op voor Kapitein Winokio die omstreeks 15.30 uur het festival mocht openen.  “De zon speelt duidelijk verstoppertje en even tijdens het optreden van kapitein Winokio vielen er ook enkele regendruppels uit de hemel, maar we hebben goede hoop gezien de buienradar vanaf 18.00 uur beter weer voorspelt”,  vertelde voorzitter Christoph Bauwens bij de aanvang van het festival, “Veel toeschouwers vonden alvast de weg naar onze nieuwe locatie wat ons meer dan goed doet.”   Jan Martens die in het dagdagelijkse leven verzekeringsmakelaar is had dan weer een goede reden om het optreden van Rik De Leeuw even te laten stilleggen.  Met de smoes dat zijn vriendin Tania Mishina, die speciaal voor p’Latse doen uit  Sint Petersburg was overgevlogen, een liedje zou mogen meezingen met Rik De Leeuw werd het koppel op het podium geroepen.  Jan had echter een heel ander plan in petto voor Tania die wijnsommelier is van beroep en waar hij reeds 3,5 jaar een relatie mee heeft en vroeg haar voor de grote menigte die was opgedaagd voor het concert van de Leeuw ten huwelijk.  “Eigenlijk wilde ik Tania reeds op het concert die we bijwoonden van Bon Jovi ten huwelijk vragen, maar slaagde daar niet in”, vertelt Jan, “Gezien Rik een vriend is van mij vertelde ik hem over mijn plannen die ik had met Tania en meteen kreeg ik zijn volle medewerking.  Ik ben alvast Rik De Leeuw en p’Latse Doen dankbaar, dat ik nu wel de kans kreeg om dit te doen en dat Rik zelf zijn optreden er even voor onderbrak.”  Andere artiesten op de affiche waren zaterdag Bronce uit de bronsgroene bossen van Maasmechelen, Coyote Melon die onversneden pop met verslavende gitaarhooks brengt, het trio Black Leather Jacket uit Antwerpen, Les Truttes en oude bekende en afsluiter DJ Dirk Stoops.    Met hun nieuwe locatie hopen de organisatoren alvast hun gratis festival verder te kunnen laten groeien en te streven naar een nog grotere festivalsfeer.
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
15 juli 2019
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws