BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Algemeen Nieuws, Nieuws

Twee woningen onbewoonbaar na instorten deel zijmuur bij schoringswerken te Menen

Twee woningen onbewoonbaar na instorten deel zijmuur bij schoringswerken te Menen
Foto: FVL
Deze morgen was een aannemer begonnen met het aanbrengen van gevel schoring aan het huisnummer 7 in de Hoornwerk te Menen. De vader van de jongeman die in het huis nr 7 woont sprak de aannemer hierover aan omdat hij niet op de hoogte was van de werken. Voor het bevestigen van de gevel schoren dienden gaten geboord te worden in de onstabiele muur van het huisnummer 7, palende aan een stuk grond waar vroeger een café stond, maar die reeds geruime tijd geleden is afgebrand en afgebroken. Al snel merkte de vader van de eigenaar van de woning op dat er scheuren ontstonden aan de binnenzijde van de woning. Toen hij de aannemer hierover aansprak, vertelde hij hen dat dit niet kon zijn. Enige tijd later zat er boven aan de trap ook een spil dwars door de muur, waardoor deze uiteraard beschadigd was. De vader van de eigenaar kreeg van de aannemer te horen dat hij dit moest regelen met de verzekering. De man contacteerde de verzekering en die vroeg hen foto’s door te sturen. Rond 16u30 liep het dan helemaal verkeerd toen bij een verkeerde handeling een deel van de zijgevel op het dak van de woning terecht kwam. Blijkbaar was de aannemer zich nog van geen kwaad bewust. Pas om 19u30 toen de vader van de eigenaar van de woning de verzekering probeerde te bereiken, maar geen antwoord kreeg, verwittigde hij de hulpdiensten. Gezien het gevaar groot was dat de woning zou instorten, werd de straat afgesloten en mocht niemand meer het huis betreden. Nog deze avond zal een firma de woning komen stutten. Intussen zal de jongeman, die pas enkele maanden geleden in de woning is ingetrokken, bij een vriend terecht kunnen. Ook de hoogbejaarde vrouw van het huisnummer 5 diende haar woning te verlaten omdat het gevaar volgens burgemeester Eddy Lust te groot is dat er tijdens de stabiliteitswerken muren zouden instorten en ook schade veroorzaken aan haar woning. De hoogbejaarde vrouw is immers ook immobiel en moest er deze nacht iets gebeuren terwijl de vrouw slaapt, dan kan zij zich niet in veiligheid brengen. Dinsdagmiddag zal de burgemeester met de verantwoordelijken een evaluatie houden om te bekijken welke woning(en) opnieuw kan vrijgegeven worden.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
8 juli 2019
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Algemeen Nieuws, Nieuws