BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Algemeen Nieuws, Nieuws

Tweede beving in maand tijd op Grieks vakantie – Eiland Kreta

Foto NSK
Foto NSK
Deze morgen heeft de aarde gebeefd op het Griekse vakantie-eiland Kreta.  Het is trouwens niet de eerste keer deze maand dat dit gebeurd gezien op donderdag 4 juli omstreeks 06.45 uur ook reeds een zeebeving plaatsvond waarvan het epicentrum zich 50 mijl voor de kust van Heraklion zich bevond en waarvan de trillingen eveneens waarneembaar waren op Kreta zelf.  Een van onze B.R.U. – reporters die zich op dat moment op het eiland bevond kon deze beving zelf aan den lijve ondervinden.   De beving die zich deze morgen voordeed kort voor 05.00 uur was echter voelbaar tot op het naburige eiland Santorini en had een kracht op 5.0 op de schaal van Richter.  Ditmaal bevond het epicentrum zich in de buurt Gazi op 80 kilometer diepte.  De korte beving zorgde ervoor dat enkele seconden bedden, tafels en spiegels lichtjes aan het schudden gingen.   Ook in Griekenland zelf, meer bepaald in de omgeving van Athene, waren de afgelopen twee weken reeds twee aardbevingen waarneembaar met een zelfde kracht als deze die zich deze morgen voordeed op het vakantie-eiland Kreta.    Griekenland ligt op verschillende geologische breuklijnen, waardoor er wel vaker aardbevingen zijn.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
31 juli 2019
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Algemeen Nieuws, Nieuws