BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Knokke-Heist maakt zich op voor vijf dagen vuurwerkspektakel

Foto NSK
Foto NSK
Van zaterdagavond 17 tot en met zondag 25 augustus vind in Knokke – Heist het Internationaal Vuurwerkfestival plaats op het strand ter hoogte van de Meerlaan.  Wie de opvolger wordt van Makalu Fireworks uit Tsjechië die vorig jaar het Internationaal Vuurwerkfestival won weten we echter pas op zondag 25 augustus.  Ook dit jaar nemen opnieuw vier verschillende landen het terug tegen elkaar op en brengen telkens vanaf 22 uur een ongezien vuurwerkspektakel.  Nederland mag de spits afbijten op zaterdag 17 augustus, gevolg op 19 augustus door Rusland.  Op woensdag 21 augustus schiet Italië zijn mooiste pijlen af, gevolgd op vrijdagavond door Slovenië.   Op zondag 25 augustus sluit België het festival af.  Het Internationaal Vuurwerkfestival van Knokke-Heist behoort ongetwijfeld tot de absolute wereldtop. Sinds 1969 wordt op het strand van de badstad een pyrotechnisch spektakel gebracht door landen van over heel de wereld. Zonder enige moeite schaart Knokke-Heist zich dan ook naast Cannes, Montreal, Monte Carlo en Hannover. Vuurwerkmakers uit 4 verschillende landen vechten een nachtelijk duel uit waarin gigantische vuurwerkpijlen aan een waanzinnig tempo de lucht worden ingevuurd. De vuurwerkshow is volledig gesynchroniseerd op een speciaal ontworpen muziekstuk. Het is een fantastische musical dat op een originele manier jong en oud overweldigt.

 

17 augustus 2019: Dutch Fireworks Professional (Nederland) 19 augustus 2019: Bolshoy Prazdnik (Rusland) 21 augustus 2019: Guiliani (Italië) 23 augustus 2019: Hamex Fireworks (Slovenië) 25 augustus 2019: Prijsuitreiking en slot show gebracht door HC pyrotechnics uit België  

Foto NSK
Foto NSK
   

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 augustus 2019
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws